Kraftmat (også er jeg bare så sinnssykt glad i kjøttboller...)

Jeg utdanner meg til biopat. Biopati (biologisk medisin) er et helhetlig behandlingssystem innen naturterapi, som fletter sammen den tradisjonelle naturmedisinen og vestlig moderne medisinsk forskning.  Det siste halve året har jeg vært på streng diett fordi jeg har satt meg selv på en biopatisk kur med immunmidler og urtemedisin. Målet er blant annet å se lavere infeksjonsverdier i blodet, bedre kvaliteten på blodcellene mine, bli kvitt candida og muligens også en borreliainfeksjon. Ikke småtterier. I et par uker nå har gamle symptomer på utbrenthet og hjernetåke kommet tilbake, og først for to dager siden gikk det opp for meg at dette selvfølgelig har med kuren min å gjøre. Gamle infeksjoner lokkes frem, for at immunforsvaret endelig skal kunne ta kverken på dem.

Da er det bare en ting å gjøre: trøstespising av kjøttboller og quinoa trukket i kraft (fra økologisk kalv) med masse deilig krydder.  Det er så enkelt, og her kommer en slags oppskrift.

 

Koke kraft

Jeg kjøper økologiske kraftbein, og gjør det så enkelt som mulig.
Ett bein i gryte full av vann blir satt på kok på morgenen. Så lar jeg dette stå å småkoke hele dagen. Her kan man selvfølgelig putte i løk, hvitløk, laubær eller annet krydder, men det gjør som oftest ikke jeg. Jeg pleier å krydre når jeg lager maten.

Dersom det blir mye skum i gryta underveis, fjerner jeg dette.

På kvelden kjøler jeg ned kraften. Jeg beholder ofte ca en liter til å lage middag av i gryta, og fryser ned resten.

På bildet koker jeg kraftbein sammen med masse skrell og skall fra ulike grønnsaker.

 

Quinoa i kalvekraft

Dette er i min mening helt fantastisk godt, og kan i grunnen brukes nesten som et eget lite måltid.
Først og fremst: jeg koker ikke opp kraft når jeg vil ha quinoa! Jeg koker kraft når jeg har tid. Så fisker jeg den ut fra fryseren og tiner i en gryte når jeg vil lage noe godt.

Jeg tilsetter kraften store mengder spisskummen, gurkemeie, timian, salt og pepper

Deretter koker jeg opp quinoaen i kraften, etter anvisningen på pakken,

 

Kjøttboller

En pakke økologisk kjøttdeig (ca 400g - 500g) knas (eller røres med skje for dere som ikke liker gris) sammen med 

2 egg
1 dl hirseflak eller havregryn
3 fedd hvitløk
1 ts himalaya- eller havsalt
1 ts Spisskummen
pepper
revet muskat

Form som små boller (med hender eller skjeer) og stek på middels varme til kjøttbollene er gjennomstekt. Husk: små kjøttboller blir raskere ferdig.

 

4 kommentarer

julietalivstil

09.10.2017 kl.22:36

så mye godt:-) ha en god natt.

Sjokoladeheksa

10.10.2017 kl.20:35

julietalivstil: Takk :). Her er det bare å sette i gang og lage noe godt ;)

Katharina

10.10.2017 kl.08:36

Hvis bollene går oppløsning, tilsett salt ved knaing, og litt potet mel. Salt bryter amino bindingene og potet mel holder væsken i kjøttet ved steking. Det skal ikke sprute når du steker, da mister kjøttet væske. Dette er nam!

Sjokoladeheksa

10.10.2017 kl.20:35

Katharina: Takk. Det var et bra tips :)

Skriv en ny kommentar

Sjokoladeheksa

Sjokoladeheksa

38, Enebakk

Jeg studerer biopati på tredje året på Tunsberg medisinske skole. Jeg er sjaman, utdannet lærer og mamma til tre. Jeg er opptatt av helse, biologi, økologi, tegning og moro. Jeg har over noen år nå fått en forståelse av at det er en livsprosess å takle livet, og det er en oppgave jeg tar fatt på med den største glede og begeistring. Følg meg på instagram: renatehaug Vi snakkes!

Kategorier

Arkiv

hits