Både godt og sunt pålegg (obs! innlegget inneholder sjokolade)

Da jeg hadde hentet 5-åringen i barnehagen i dag, møtte jeg en annen mor på parkeringsplassen. Hun smilte og sa noe sånt som: "Har du det bra? Du ser så strålende ut om dagen". Min første impuls var å svare at "alle smiler vel når de er ute", men så måtte jeg stoppe opp og tenke. Jeg har det faktisk veldig bra om dagen. Det er lenge siden sist jeg hadde en skikkelig dårlig dag, og det er skikkelig lenge siden jeg hadde mer enn tre dårlige dager etter hverandre. Nå er det høst, og før første gang på lenge er jeg ikke redd for å bli sliten og utmattet på vinteren. 

Hva gjorde jeg for å bli bedre? Jeg gjorde mange ting, men nå er det engang mat som er lidenskapen min. Min teori er at mye gøy kan skje hvis du, en matvare om gangen, bytter ut èn ting som gjør deg sykere med èn ting som gjør deg friskere.
En skikkelig utfordring for meg var pålegg. Mesteparten av det jeg tenker på som pålegg er raffinerte produkter, ofte med både mye sukker og melk. Men, så gikk altså årene med økologisk peanøttsmør og tahini, og jammen fant jeg ut til slutt at det beste pålegget kan lages selv! 

I dag gir jeg dere altså:

 

SJOKOLADEHEKSAS MEGET GODE (og enkle) SJOKOLADEPÅLEGG

4 gode ss kokosfett (feks Cocosa)

4 ss kakaopulver (juster etter hvor mørkt sjokoladepålegg du ønsker)

1 liten neve cashewnøtter

1 ss honning

evt litt stevia hvis du ønsker et enda søtere pålegg

 

Kjør med stavmikser til sjokoladepålegget er glatt. Dette pålegget blir fryktelig hardt i kjøleskap, så jeg lager heller små porsjoner om gangen, og oppbevarer det i et glass i kjøkkenskapet.

Kan nytes på feks. knekkebrød, riskake eller sammen med kremfløte på varme bær <3

Vel bekomme!

 

Følg meg også på instagram: renatehaug

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjokoladeheksa

Sjokoladeheksa

38, Enebakk

Jeg studerer biopati på tredje året på Tunsberg medisinske skole. Jeg er sjaman, utdannet lærer og mamma til tre. Jeg er opptatt av helse, biologi, økologi, tegning og moro. Jeg har over noen år nå fått en forståelse av at det er en livsprosess å takle livet, og det er en oppgave jeg tar fatt på med den største glede og begeistring. Følg meg på instagram: renatehaug Vi snakkes!

Kategorier

Arkiv

hits