Pai til nytelse!!

Det ble snn for meg at da jeg frst fikk kartlagt hva jeg elsker her i dette livet, s viste det seg fort at mat og matlaging er en av de tingene. Jeg er jo som dere vet litt i overkant opptatt av helse, men det er ikke noe gy. Det som er skikkelig gy, det er lage mat.

Helt i begynnelsen da jeg bestemte meg for at jeg skulle spise meg frisk, spiste jeg ogs ganske mye rart og det var ikke ndvendigvis godt. Kjkkenets motto var i all hovedsak "Dette koser vi oss ikke med, vi bare teller til tre og drikker!". Jeg er ganske sikker p at jeg sa akkurat disse ordene flere ganger, p ordentlig. I dag har jeg tenkt at jeg skal lage et nytt motto for kjkkenet mitt, det er hyst pkrevd, og det skal vre:

Her skal det nytes!

I kjkkenet skal det vre latter, deilige rvarer, kakao, kremflte, kokosmelk, vitser, historier, eksperimenter som sl feil, frukt, kjrtegn, kos og kjrlighet. 
Jeg elsker vre p kjkkenet, og det gjr barna mine ogs. Det eneste som ikke er lov i dette rommet er leke, men ellers er det fritt frem i alle skuffer og skap. Det finnes ingen hemmelig godteriskuff som de ikke m finne. 

En av mine yndlingsretter er pai. Nr du frst kan lage en god paideig, kan du putte hva som helst av deilige saker oppi. Her er oppskrift p en deilig middagspai:

 

 

 

   Fantastisk god middagspai

   Bunn:
   200 g glutenfri melblanding eller annet mel
   (for eksempel melblanding fra Holli mlle)
   1 egg
   100 g smr
    ts salt
   4-6 ss vann

 

 

 

Kna alle ingrediensene godt sammen, og tilsett nok vann til at deigen samler seg.
(Pakk deigen i plast, og legg i kjleskap i 30 minutter)
Kjevle ut deigen (om mulig) eller klem den ut i en paiform (maks 30 cm) slik at bunn og sider dekkes. Prikk med gaffel.
Stek bunnen i 10 min, 200oC. La avkjles.

Fyll:
Masse ulike grnnsaker
3 fedd hvitlk
8 egg
Hvit geitost

Grnnsakene freses lett i en panne med olje og hvitlk. Fyll paiformen.
Pisk lett sammen ca 8 egg med litt salt og pepper. Hell over grnnsakene i paiformen. Str revet ost p toppen og stek paien videre i ovnen ca 40 minutter p 200oC.

Serveres med en deilig salat ved siden av.

 

Eller fyll paibunnen med rabarbara og kologisk jordbr stet med kokosblomstsukker og litt stevia.

 

Flg meg ogs p instagram: renatehaug

5 kommentarer

Elisabeth

31.08.2017 kl.20:49

Da blir det pai her til uka. I morgen kommer jeg til deg 💚

Sjokoladeheksa

31.08.2017 kl.21:42

Elisabeth: S bra! Her blir det bursdagssuppe p masse kologiske rotfrukter :D. Vi sees!

Lilli

31.08.2017 kl.21:19

Ser godt ut :)

Sjokoladeheksa

31.08.2017 kl.21:42

Lilli: Takk. ...og det beste er at det er s enkelt f til :)

Sjokoladeheksa

10.10.2017 kl.20:37

Lilli: Takk :). Ogs er det morsomt lage, fordi det er s mye lettere enn men tror ;)

Skriv en ny kommentar

Sjokoladeheksa

Sjokoladeheksa

38, Enebakk

Jeg studerer biopati p tredje ret p Tunsberg medisinske skole. Jeg er sjaman, utdannet lrer og mamma til tre. Jeg er opptatt av helse, biologi, kologi, tegning og moro. Jeg har over noen r n ftt en forstelse av at det er en livsprosess takle livet, og det er en oppgave jeg tar fatt p med den strste glede og begeistring. Flg meg p instagram: renatehaug Vi snakkes!

Kategorier

Arkiv

hits