Digg frokostkakao til barn (og andre sjokoladeelskere)

I over ett r n har jeg testet ut Bulletproofkaffe til frokost. Forventningene var like lave som de var feil. Det er rett og slett den beste frokosten jeg har prvet ut; jeg blir mett og jeg klarer holde meg topp konsentrert i minst 5 timer etter frokost. Ingen annen frokost har gjort det samme for meg tidligere. De siste fire mnedene har jeg laget samme type frokost til barna, men i kakaos form. Nr det fungerer s bra for meg er det ingen grunn til vre gjerrig p godsakene, og hva er vel bedre enn f kakao til frokost hver dag.

Jeg begynte med lage kakaoen man fr kjpt ferdig blandet fra Bulletproof. Jeg trengte gjre det litt lavterskel for meg selv. Den var dyr, men det var verdt det. Barna elsket kakaoen, og det viste seg at den hadde samme effekt p dem som kaffen hadde p meg. De ble mette og fornyde, og fortalte at de ogs var mindre sultne og ukonsentrerte p skolen. 
Nr jeg ikke bruker ferdigvarianten fra Bulletproof, gjr jeg det p denne mten (bde billig, sunt og ekstremt godt):

 

Sjokoladeheksas frokostkakao

Jeg varmer opp havremelk og kokosmelk. Her mler jeg rett og slett opp mengde i koppene barna skal drikke av, slik at det blir en kopp til hver. Jeg bruker 1 ss kokosmelk pr barn (nr jeg lager til meg selv bruker jeg kologisk soyamelk og mye mer kokosmelk)

Mens melken varmes opp skaver jeg opp kakaosmr (kjpes p helsekost). Omtrent 1 ss pr barn (nr jeg lager til meg selv bruker jeg 2 ss kakaosmr).

N tar jeg kakaosmret i en blender sammen med 1,5 ts kakaopulver pr barn.
Her m man prve seg litt frem slik at man finner den smaken alle liker best.

For meg personlig blir kakaoen mer enn st nok med kokosmelk i, 
men barna liker den litt stere. I denne frokostkakaoen er det derfor:
litt vaniljefr, 1 liten ts kokosblomstsukker pr barn og bittelitt stevia.

Jeg heller den varme melka i blenderen, og helt til slutt tilsetter jeg
litt over en halv spiseskje Bulletproof brain octane oil pr barn.

Hele blandingen kjres i blender i omtrent ett minutt.

Det er viktig merke seg at ikke alle blendere er laget for hndtere varmt innhold. Det kan vre direkte farlig blende kokende vske dersom lokket plutselig fyker av p grunn av det hye trykket som oppstr. Dersom du ikke har en blender som hndterer varmt innhold, kan du bruke en stavmikser.
Min erfaring er ogs at blendere av glass ikke egner seg til varm mat. De sprekker lett nederst der glasset er festet i plast.

Frokosten er servert, og barna elsker den!

BXH-tqfhXCR

 

Flg meg ogs p instagram: renatehaug
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjokoladeheksa

Sjokoladeheksa

37, Enebakk

Jeg studerer biopati p tredje ret p Tunsberg medisinske skole. Jeg er sjaman, utdannet lrer og mamma til tre. Jeg er opptatt av helse, biologi, kologi, tegning og moro. Jeg har over noen r n ftt en forstelse av at det er en livsprosess takle livet, og det er en oppgave jeg tar fatt p med den strste glede og begeistring. Flg meg p instagram: renatehaug Vi snakkes!

Kategorier

Arkiv

hits