Godt nytt!

Etter sju r med blogg, tenker jeg det er p hy tid oppdatere layouten litt. Forandring fryder. Eller rettere sagt: forandring fryder i alle fall meg....stort sett.
Mange liker ikke forandring. Jeg husker en dag for mange r siden, Heksearvingen var ikke s gammel, og jeg tror ikke Askeladden (n 9 r) hadde begynt snakke enda. Kjleskapet vrt gikk av med pensjon, og vi mtte kjpe nytt. Da det nye kjleskapet var vel i hus og hadde ftt plass p kjkkenet, kom heksearvingen inn. Hun stirret p det store, nye mbelet med vid pne yne, og s begynte hun grte. "Jeg vil ikke ha nytt kjleskap!" hylte hun "Det er stygt, og dessuten er jeg vant til det gamle!".

Snn er vi mennesker. Vi vil helst at ting skal vre som de alltid har vrt.  Generelt sett er vi heller ikke s glad i  lre nye ting, i alle fall ikke hvis det nye kommer i kjlevannet av at noen sier at det vi vet fra fr av er feil. Da klamrer vi oss til den gamle kunnskapen vr og hyler, i alle fall inne i oss, "jeg trenger ikke slutte drikke melk, melk er bra for beinbygningen!!!!". Det hjelper ingenting at personen overfor oss forklarer at dersom melk hadde vrt bra for beinbygningen, ville ikke norske kvinner vrt de mest beinskjre i verden.
Kanskje du kjenner p det n, mens du leser. Kanskje du sitter akkurat n og tenker at det er noe forbaska tull det jeg skriver, og du skal i alle fall ikke slutte med melk. Det er helt i orden. Jeg synes, helt oppriktig, at alle og enhver (vel og merke av den voksne befolkningsdelen) m f lov bestemme selv hva de skal spise.

Ettersom jeg har vrt syk, fortsatt har krll i hormonbalansen og har flere organsvakheter, har jeg tatt avgjrelsen at jeg vil vre nye med maten. Alle trenger ikke vre like nye som meg, du trenger bare vre s nye som du vil selv. 
Og ettersom dette har vrt en blogg som tidligere har handlet mest om sykdom (ved siden av mine mer eller mindre tilfeldige tanker om livet), hper jeg at den fra n av kan vre mest en inspirasjonskilde til morsom, sunn matlaging (ved siden av mine mer eller mindre tilfeldige tanker om livet).
I min mening handler morsom og vellykket matlaging om passe p at man alltid har gode rvarer i kjleskapet. I dag har jeg tatt ut en av hver ting fra grnnsaksskuffen, og lager suppe.

 

I den anledning vil jeg her presentere dagens middag:
DET-VI-HAR-I-KJLESKAPET-SUPPE


Ta ut en av hver av det som finnes i grnnsaksskuffen. En ndvendighet for nydelig suppe er: olivenolje, lk, hvitlk og chili, s det har vi alltid.


Fres lk, hvitlk, chili og krydderurter (eller vanlig trket krydder fra skuffen) i olje. Her bruker jeg oregano, basilikum, timian og lpestikke


N lken er blank blandes resten av grnnsakene med i gryta


Fyll p med vann s det dekker grnnsakene, og litt til. Jeg liker bruke en spiseskje kologisk grnnsaksbuljong i ogs. La suppa koke til grnnsakene er passe mre.

Vel bekomme!

Flg meg gjerne p Instagram: renatehaug





 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjokoladeheksa

Sjokoladeheksa

37, Enebakk

Jeg studerer biopati p tredje ret p Tunsberg medisinske skole. Jeg er sjaman, utdannet lrer og mamma til tre. Jeg er opptatt av helse, biologi, kologi, tegning og moro. Jeg har over noen r n ftt en forstelse av at det er en livsprosess takle livet, og det er en oppgave jeg tar fatt p med den strste glede og begeistring. Flg meg p instagram: renatehaug Vi snakkes!

Kategorier

Arkiv

hits