Heksa under fullmånen

I kveld burde jeg kanskje skrive om at jeg var i en utrolig festlig eurovisionbursdag på lørdag, eller at fireåringen ikke er fire år lenger, men ble hele fem år i dag. Men, jeg vil skrive om noe helt annet, noe jeg burde skrevet om forrige uke. Forrige onsdag var det fullmåne, og i snart et helt år nå har jeg holdt sjamanistiske fullmåneritualer denne dagen. Denne uken la jeg ritualet til torsdag fordi jeg hadde kurs i runene med min fantastiske tyske lærer Walter Lübeck på onsdagen.


 

Det snødde da jeg sto opp på tordag. Litt senere på dagen begynte det å regne, og jeg tenkte at nå gidder nok ingen andre å komme. Det gjør ikke så mye, jeg har holdt disse ritualene helt alene før også, og jeg nyter det like fullt.
Da kvelden kom hadde regnet gitt seg, men jeg pakket ullgenser og regntøy uansett. Jeg tok med tromme og runer og dro av sted. Denne uken skulle ritualet holdes på et vakkert lite sted nede ved vannet. Det er langt fra folk, og jeg gledet meg til å kunne tromme uten å være redd for å forstyrre noen. Det kom tre deltagere til fullmåneritualet. To av disse fantastiske kvinnene kom helt fra Oslo, og blandet med den overraskende gleden over at det helt uventet dukket opp nye mennesker, kjente jeg også en varm takknemlighet over så se at disse ritualene trekker på mennesker. Mennesker som meg selv, som lengter og søker etter et større fellesskap. Alle kommer med sin historie og sine gaver, og alle som kommer når vi samles under fullmånen, er med på at gjøre akkurat dette ritualet spesielt. Jeg elsker måneritualer! 

Fullmåne er månens fulle potensiale, den kan bare vise så mye av seg selv. Fra og med nå skal den avta og bli mørk for den på ny kan vokse.
Jeg prøver å tenke ut hvilket område i mitt liv som er på maks, og det første jeg tenker er at det ikke noe som er maks nå. Jeg er sliten, føler meg nedfor og har ikke vært i spesielt god form den siste tiden. Jeg har snart eksamen og har generelt for mye å tenke på. 
Så demrer det for meg at det er akkurat dette jeg pleier å fortelle om under ritualene. Det finnes ikke noe "bra" eller "dårlig" energi i naturen. Det finnes bare energi, og all energi kan brukes på en bra måte når den bare befinner seg på rett sted. Jeg bestemmer meg for at jeg har nådd mitt fulle potensiale når det kommer til slitenhet, stress og vonde tanker denne månesyklusen. Jeg bestemmer meg for at jeg skal be Mor Måne om hjelp til å gi denne energien tilbake til naturen. Mens månen blir mindre og mindre, vil jeg gjøre det jeg kan for å gi fra meg mer og mer av det jeg ikke trenger, og når månen begynner å vokse igjen skal jeg forberede meg på å makse ut et nytt et nytt potensiale i meg selv: Neste fullmåne skal jeg nemlig ha eksamen.

...og hvis dere tror jeg er så alternativ at jeg overlater hele ansvaret til mor måne for hvordan det går med min helse og min eksamen, da må dere tro om igjen. Jeg er ingen tilhenger av kloke affirmasjoner og gode intensjoner med mindre det følges opp av praktisk handling. Energiarbeid er tross alt nettopp det: energiarbeid. Det har bare noe for seg dersom det går hånd i hånd med gode, kloke valg. Nå er det på med kosttilskudd, bra mat, tankekart og klassisk musikk.

Renate Elida Haug sitt bilde.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjokoladeheksa

Sjokoladeheksa

37, Enebakk

Jeg studerer biopati på tredje året på Tunsberg medisinske skole. Jeg er sjaman, utdannet lærer og mamma til tre. Jeg er opptatt av helse, biologi, økologi, tegning og moro. Jeg har over noen år nå fått en forståelse av at det er en livsprosess å takle livet, og det er en oppgave jeg tar fatt på med den største glede og begeistring. Følg meg på instagram: renatehaug Vi snakkes!

Kategorier

Arkiv

hits