9. og 10. desember fermentering og rawfood-godis

I kveld må jeg slå sammen. Ikke fordi jeg er lat, men fordi jeg grovt overvurderte min egen kveldskapasitet i går. Det ble for sent, og jeg sovnet. 

Jeg er takknemlig for at jeg har fått sunn, næringsrik mat i oppveksten min. Da jeg selv ble mor var det ikke så vanskelig for meg å legge om kosten da jeg forsto at det var helt nødvendig for barna mine, og jeg vet at mye av grunnen er at jeg har fått med meg gode vaner fra barndommen min. I går hadde jeg mat og helseundervisning med en herlig 8.klasse, og vi snakket om fermentering og viktigheten av god tarmhelse. Elevene stirret med en blanding av ærefrykt og avsky ned på en kombucha i et glass med te, og de alle dristigste prøvde å ta på den. Nå er fermenteringen i gang, og de lurer på om de kan få lov til å ta med seg  små, nye sopper hjem til foreldrene sine. Jeg elsker undervisning!

I dag har jeg vært på kurs i rawfood-julegodislaging med begeistret mor og noe skeptiske søstre. Kjempekoselig og morsomt Kurset var en noe sen bursdagsgave som jeg er veldig takknemlig for.

Så er jeg også takknemlig for at jeg har en symaskin som jeg også har en ganske godt håndlag med. Da jeg listet meg inn til heksearvingen for å si god natt, hvisket hun trøtt til meg at hun skal være alv i morgen i juleavslutningsforestillingen på skolen. Jeg trodde det var mandag.... Nå sitter jeg og syr, og blir nok sittende utover natta. Litt trøtt og oppgitt, men tross alt ekstremt glad for at jeg eier maskin, stoff og tråd, så dette kommer til å gå helt fint.

Sjokoladeheksa ønsker dere alle sammen en god natt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjokoladeheksa

Sjokoladeheksa

37, Enebakk

Jeg studerer biopati på tredje året på Tunsberg medisinske skole. Jeg er sjaman, utdannet lærer og mamma til tre. Jeg er opptatt av helse, biologi, økologi, tegning og moro. Jeg har over noen år nå fått en forståelse av at det er en livsprosess å takle livet, og det er en oppgave jeg tar fatt på med den største glede og begeistring. Følg meg på instagram: renatehaug Vi snakkes!

Kategorier

Arkiv

hits