6. desember, til Katrine

Seks dager har allerede gått, og jeg har enda ikke nevnt Katrine. Det er obligatorisk, må bare gjøres. Kjære Kathrine. Jeg er ubeskrivelig takknemlig for at du ga meg ideen til å skrive takknemlighetskalender i dagene før jul. Det første året jeg gjorde det var jeg veldig syk, og enkelte dager kunne det å skrive denne kalenderen være det eneste jeg klarte å gjøre den dagen. Jeg kommer aldri til å glemme den dagen, da julaften begynte å nærme seg, og jeg klarte å tenke at jeg var takknemlig for sykdommen. Jeg forsto plutselig hvor mye det hadde betydd, og hvor mye det skulle komme til å bety for min egen utvikling at jeg fikk føle på alt det som sykdommen hadde med seg. Fortvilelse, maktesløshet, dårlig samvittighet, redsel og utålmodighet. Men, den ga meg også ro, tid til tanker, vilje til forandring og evne til langsomhet. Denne takknemlighetskalenderen var det første viktige skrittet jeg tok mot å bli frisk. Og nå, flere år senere har jeg god helse, utdanner jeg meg, tar jeg meg tid til barna mine på en helt annen måte enn før, har jeg fått en helt ny forståelse for viktigheten av å ta den tiden som trengs for å bli kjent med dem jeg er glad i, på nytt og på nytt fordi de også er i stadig forandring.

Kjære Katrine, vi har hatt mange samtaler, og du har ofte delt dine ideer med meg, men dette er nok det rådet du har gitt som har hatt desidert mest betydning for livet mitt. 
Kjære alle dere som leser, Vit at takknemlighet er et frø som vokser fort. Dersom du klarer å finne nye ting hver dag å være takknemlige for, vil du raskt merke at det dukker opp flere og flere ting som gjør deg lykkelig og takknemlig. Jeg vil oppfordre alle til å plante ett frø hver dag, da vil vi ha uendelig mange vakre hager når våren kommer.

 Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjokoladeheksa

Sjokoladeheksa

37, Enebakk

Jeg studerer biopati på tredje året på Tunsberg medisinske skole. Jeg er sjaman, utdannet lærer og mamma til tre. Jeg er opptatt av helse, biologi, økologi, tegning og moro. Jeg har over noen år nå fått en forståelse av at det er en livsprosess å takle livet, og det er en oppgave jeg tar fatt på med den største glede og begeistring. Følg meg på instagram: renatehaug Vi snakkes!

Kategorier

Arkiv

hits