2. desember, med manglende søvn

En trøtt dag. Selv om syke barn er varme og kosete, har de også den egenskapen at de holder moren sin våken hele natten. Dette ble andre natten uten søvn, og jeg merker at jeg takler det passe dårlig. Så tenker jeg på at før var jeg trøtt hele tiden. Det var vanlig for meg å sove dårlig. Helt fra heksearvingen ble født for 11 år siden har jeg våknet flere ganger hver natt, enten fordi jeg blir vekket av barn eller fordi jeg får vondt i rygg eller hofte i løpet av natten og må skifte liggestilling. Da Askeladden ble født for 7 år siden viste det seg snart at han var av typen som våknet hver time, hver natt, frem til han var over to år. Jeg var trøtt hele tiden, hver dag. Så ble jeg syk, og var syk lenge.

Nå er jeg frisk og har god helse. Barna har blitt eldre, sover stort sett godt i egne senger, og jeg får ligge i fred. Før sommerferien ble jeg tipset om at det kunne være lurt å velge madrasser uten springfjær. Både i Tyskland og i Danmark er de veldig opptatt av at elektrosmogen (vet ikke hva det heter på norsk, kanskje elektroforurensningen...?) som blant annet kommer fra alle stikkontakter og elektriske apparater, naturlig nok vil søke seg til de hundrevis av spiral-antennene som peker rett opp i ryggen på den sovende, i dette tilfellet, heksa.
Lydig som jeg er, dro jeg rett i butikken og kjøpte nye madrasser og morgenen etter våknet jeg lykkelig, uthvilt og uten antydning til vondt i rygg eller hofter for første gang på 11 år.

Jeg er takknemlig for at jeg fikk to dager uten søvn, slik at jeg ble minnet om hvor utrolig deilig det er at jeg stort sett sover meget godt. Jeg unner alle god søvn, og kanskje til og med særlig dem jeg kjenner som er litt ekstra sinte og vanskelig innstilte. Når man får god søvn blir man nemlig både lurere, penere, blidere og muligens generelt et bedre menneske. Tusen takk for god søvn!

(og tusen takk til min enestående partner som taklet madrasskjøpet på en forbløffende rolig måte, spesielt med tanke på at jeg nettopp hadde sagt opp jobben min... Jeg elsker deg!)

Art: WITCHES NEED THEIR BEAUTY SLEEP by Artist Susan Brack

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sjokoladeheksa

Sjokoladeheksa

37, Enebakk

Jeg studerer biopati på tredje året på Tunsberg medisinske skole. Jeg er sjaman, utdannet lærer og mamma til tre. Jeg er opptatt av helse, biologi, økologi, tegning og moro. Jeg har over noen år nå fått en forståelse av at det er en livsprosess å takle livet, og det er en oppgave jeg tar fatt på med den største glede og begeistring. Følg meg på instagram: renatehaug Vi snakkes!

Kategorier

Arkiv

hits