Når hjelpen plutselig kommer

"Hva for en engel er dette her?" spurte moren min. "Jeg vet ikke", svarte jeg.

Noen ganger, når alt er tungt og vanskelig, kommer det hjelp. Jeg er glad for at jeg turde å skrive hele historien min på bloggen, både fordi det hjalp å få skrevet ut alle tankene mine, og fordi det har vært overraskende godt med støtten fra alle som har kommentert og delt. Jeg trodde jeg var så godt som i mål med å bli helt frisk og arbeidsfør igjen, men jeg har forstått nå at virkeligheten ikke er fullt så enkel. Det er vel på mange måter ironisk at det er møtet med NAV som knekker meg igjen, men det er i grunnen like greit. Nå slipper jeg kanskje å gå på en smell i forbindelse med ny jobb, fordi nå vet jeg at jeg må være forsiktig.

Så kommer hjelpen. Først en lang, analyserende kommentar fra en fremmed her på bloggen, deretter en mail med tilbud om hjelp. "Jeg har jobbet i NAV Forvaltning med klagesaker på sykepengeområdet, og har ingen baktanker med denne henvendelsen annet enn at jeg ønsker å være til hjelp. Ballen er herved kastet." skrev den fremmede til meg. Min første innskytelse var å svare et høflig takk for tilbudet, men det går sikkert bra..., så ombestemte jeg meg i siste liten. Jeg trengte nemlig hjelp. Jeg ble svett og kvalm bare ved tanken på å begynne på denne klagesaken. Som svar på mailen, øste jeg hulter til bulter ut tankene mine om hva jeg burde skrive og hva jeg ikke burde skrive. Jeg var ikke sikker på om jeg kom til å få noe svar, jeg trodde egentlig ikke det. Svaret kom fort, mange spørsmål som tydet på at den fremmede faktisk var interessert i å hjelpe. Jeg svarte så godt jeg kunne, og ventet i spenning. Vi sende flere mailer frem og tilbake, og jeg sjekket mailen min hver gang jeg hadde anledning, for å se om jeg hadde fått flere svar. Jeg kjente at jeg egentlig var litt redd. Selv om jeg ikke hadde noen grunn, var jeg redd for å åpne en mail fra denne hjelperen min, og så oppdage at hun hadde skrevet noe stygt eller hånlig til meg. Derfor åpnet jeg mailen med hamrende hjerte flere ganger om dagen. På påskeaften fikk jeg tilsendt en tre sider lang klage jeg kunne sende til NAV. Det var bare nødvendig for meg å fylle inn riktige datoer, navn og litt historie, for å få alt til å stemme helt.

Et sted sitter en fantastisk kvinne og tenker at hun kan og vil hjelpe. Hun skrev tre tettskrevne sider, fulle av paragrafer og forklaringer som støtter meg og belyser min situasjon. Hun har ikke krevd noenting tilbake, og hun har ikke sluttet og hjelpe. Hun leser over det jeg har skrevet, og forklarer meg saksgangen videre. Når jeg leser det hun har skrevet for meg, vet jeg at jeg ikke hadde klart å skrive dette selv. Jeg forstår at det kanskje hadde blitt en uoverkommelig oppgave, og jeg vet ikke om jeg hadde klart å holde tidsfristen. Et sted satt denne vakre personen og bestemte seg for å bruke tiden sin på å hjelpe en fremmed. Sinnet og fortvilelsen over å møte en saksbehandler som brukte tiden sin på å trekke meg ned og knekke meg blir ingenting mot den takknemligheten jeg føler nå. Min saksbehandler var ikke villig til å bruke arbeidstiden sin på å forstå min situasjon, men en fremmed heltinne brukte gladelig av sin fritid for å redde situasjonen for min familie.

Kjære ukjente heltinne, jeg vil du skal vite at du har hjulpet hele min familie, uansett hvordan dette går til slutt. Jeg vet ikke om jeg hadde klart alt dette selv. Det betydde kanskje ikke så mye for deg, men disse dagene har hjelpen din betydd alt for meg. Takk.

26 kommentarer

Liv

02.04.2013 kl.23:06

Dette var utrolig rørende. Kanskje det er håp for verden likevel. Takk til den fremmede hjelperen fra meg også.

Margis Aspargis

03.04.2013 kl.08:49

Jeg bøyer meg i støvet; for en utrolig fin ting å gjøre for et medmenneske.

Ragnar Willy Nord

03.04.2013 kl.09:08

Du skal vite at selv om noen har tråkket feil når det gjelder din sak, og du er ikke alene, så er det jo flott at noen der ute, ja et helt vilt fremmed godhjertet menneske, skjønner saken din og gir deg en hjelpende hånd. Måtte alle gode makter stå deg bi - og lykke til videre. Tenker på deg....

Ankiskrulla

03.04.2013 kl.10:06

Wow,det er fantastisk at det finnes ett slikt menneske som vil hjelpe det gjennom systemet og jeg håper du vinner ! Det skulle ikke vært lov, det er det vel heller ikke, til å bli behandlet på den måten du har blitt behandlet av NAV..

Katrine

03.04.2013 kl.18:16

Slike folk finnes, engler finnes på jorden. Jeg fikk plutselig to behandlinger til R, fra en person jeg nesten ikke kjenner. Hun vil være anonym og kjenner når jeg sender ut mentalt, at vi trenger penger til hjelp. Og plutselig har jeg penger til 4 behandlinger til lillegutten.. (svigermor la igjen til to) Så det er balanse, bare vi er åpen for det.. Allltid.

Navi

03.04.2013 kl.21:38

Rørende! Det finnes virkelig engler i blant oss, har hatt gleden av å oppleve det selv, det gir håp for menneskeheten :)

Frøydis Sylvestris

03.04.2013 kl.22:37

Så fantastisk, det er virkelig mange utrolig flotte folk der ute! ^.^

Kristine Ihilien

03.04.2013 kl.22:48

fantastisk at det finnes slike mennesker der ute, om de enn er få.

Godt å lese/høre at du får hjelp.

masse lykke til videre :)

Mona Famme Jørgensen

03.04.2013 kl.23:47

Skulle gjerne hatt en slik person (engel) for noen år siden. De brukte flere år på å knekke meg og nå må jeg bruke enda flere år på å komme meg opp. Godt slike mennesker finnes. Lykke til =)

Ingridbeast

04.04.2013 kl.00:14

Nå ble jeg virkelig rørt! Ble så utrolig forbannet etter å ha lest hvordan saksbehandleren din har oppført seg, så det var svært oppløftende å se at det finnes mennesker med et så stort hjerte og at et av dem har kunnet gi deg den hjelpen du trengte for å få orden på uretten som du har blitt utsatt for! ♡

Branna Laurelin

04.04.2013 kl.08:05

For et vakkert menneske! Så utrolig bra at du har fått slik hjelp. Det fortjener du virkelig :)

Sjokoladeheksa

04.04.2013 kl.08:42

Katrine: Herlig! Jeg er glad for å høre at det går riktig vei.

Sjokoladeheksa

04.04.2013 kl.08:44

Kristine Ihilien: Takk :)

Lille

04.04.2013 kl.08:44

Så godt å høre at du får hjelp! Nydelig at et ukjent menneske hjelper, det gir iallefall meg tilbake troen på at det finnes NOEN gode mennesker i denne eller så gale verden. Krysser det som krysses kan for at dette går DIN vei <3

Sjokoladeheksa

04.04.2013 kl.08:50

Mona Famme Jørgensen: Det var trist å høre. Det er helt forferdelig at når møtet med NAV gjør mennesker sykere. Hvis du vil sende meg historien din på mail, skal jeg ta vare på den sammen med de andre historiene jeg har fått. Jeg ønsker å sende dem til sjefene i de aktuelle kommunene og de øverste politikerene.

JuliaMyklebust

04.04.2013 kl.16:55

Så fint du skriver!

Sjokoladeheksa

04.04.2013 kl.17:50

JuliaMyklebust: takk :)

Beate

05.04.2013 kl.10:22

Så rørende! Både den flotte hjelpen du fikk fra en fremmed, og hvordan du skriver :) Får håpe ting ordner seg etter hvert for deg, det er ikke lett å krangle med NAV, spesielt siden det er de som skal være en støtte i en vanskelig periode. Kjenner mange som har opplevd lignende ting som du beskriver.

Sjokoladeheksa

05.04.2013 kl.23:18

Beate: Takk! Jeg har det sånn at jeg får skrevet av meg mye av frustrasjonen her på bloggen, og jeg prøver alltid å være takknemlig for alle erfaringer livet gir meg. Jeg håper virkelig jeg kan bruke disse erfaringene til å hjelpe noen andre senere, slik at det gir mening.

NAV-ansatt

18.04.2013 kl.21:25

Det er godt at du fikk hjelp. :) Jeg jobber på et lokalkontor i NAV og jeg erfarer at de aller, aller fleste som jobber der virkelig ønsker å hjelpe andre, være et medmenneske og å finne løsninger. Mange er engasjerte og stiller opp på sin fritid slik som i dette tilfellet og gir andre veiledning, råd og støtte utfra sin kompetanse. Og positive tilbakemeldinger er det heldigvis mange av, men de kommer sjelden ut i media og på blogger.. Så inntrykket blir at NAV-ansatte stort sett er noen drittsekker. :/

Når det er sagt så er det en kjent sak at ikke alle som jobber med folk og spesielt folk i krise takler det på en bra måte. Det er forferdelig når det ikke blir tatt tak i av ledelsen slik at brukerne blir skånet for slike opplevelser som det du hadde. Klag derfor på siden til nav.no - da går det en mail til NAV-leder. Forhåpentligvis tas det tak i saken på kontoret så personer som er uegnet i å ha klientkontakt kan få jobbe med å åpne post, makulere og sortere i arkivet i steden - alternativt får seg en annen jobb der vedkommende ikke gjør skade.

Hege

19.04.2013 kl.10:17

Jeg blir rørt og glad over at det finnes så flotte mennesker :)

Håper virkelig du får en hjelpen du har krav på og fortjener :)

studentfruen

19.04.2013 kl.13:52

Så flott at en fremmed med kjennskap til Nav fra innsiden strakk ut hånden på den måten og hjalp deg <3 Masse lykke til og håper du får medhold i fht klagesaken :)

God helg til deg og dine.

Lisa Simonsen

19.04.2013 kl.16:21

Helt utrolig av av selve Nav Enebakk. Håper virkelig du ikke stopper å lar de vinne! Du kan prøve kontakte TV 2 Hjelper deg? De kan kanskje hjelpe til? Men håper virkelig du vinner denne saken :)

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.10:47

NAV: Jeg vet at det jobber mange flotte mennesker i NAV, og det er tydeligvis stor forskjell innenfor ulike kontorer. Takk for fin kommentar :)

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.10:54

Hege: takk :)

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.10:58

studentfruen: Takk skal du ha. Det var utrolig godt å få hjelp :)

Skriv en ny kommentar

Sjokoladeheksa

Sjokoladeheksa

37, Enebakk

Jeg studerer biopati på tredje året på Tunsberg medisinske skole. Jeg er sjaman, utdannet lærer og mamma til tre. Jeg er opptatt av helse, biologi, økologi, tegning og moro. Jeg har over noen år nå fått en forståelse av at det er en livsprosess å takle livet, og det er en oppgave jeg tar fatt på med den største glede og begeistring. Følg meg på instagram: renatehaug Vi snakkes!

Kategorier

Arkiv

hits