Kjære Nav

Oktober 2010, jeg ble utbrent og sykemeldt. Jeg kom på jobb og husket ikke hva elevene mine het.  Jeg husket heller ikke hva kollegaene mine het. Da jeg hadde vært sykemeldt i en uke klarte jeg ikke stå opp av sengen. Mannen min hjalp meg ofte ut i sofaen, og der satt jeg hele dagen uten å spise og uten å gå do fordi jeg ikke klarte annet. Da kvelden kom ble jeg båret tilbake til senga.

Frem til april 2012, forsøkte jeg å komme tilbake i jobb. Jeg var aktivt sykemeldt en stund. Forsøkte å jobbe 100%, endte opp som delvis sykemeldt, ble gravid og ble til slutt 100% sykemeldt igjen ca to måneder  før jeg fødte.

I begynnelsen av desember 2012 tar jeg masse blodprøver, og 20. desember får jeg brev fra fastlegen om at jeg har forhøyet stoffskifte.

Jeg får legetime i midten av januar, men den blir avlyst fordi legen er syk.
Jeg får ny time 30.januar. Min permisjon er nå slutt, og jeg har ikke klart å gå tilbake på jobb.
Legen min forteller at hun slutter, og er siste dag på jobb. Hun sykemelder meg, får ikke tid til å snakke om det høye stoffskiftet og glemmer å tilbakedatere sykemeldingen til den dagen jeg opprinnelig hadde legetime. Hun sier at jeg får snakke om stoffskiftet med den nye legen min.

Jeg tar med sykemeldingen til nav Enebakk, og vi oppdager at datoen ikke stemmer overens med når permisjonen min var over. Jeg spør en saksbehandler på nav om jeg må få ordnet datoen, men hun svarer at den eneste konsekvensen av datofeilen er at jeg ikke vil få utbetalt sykepenger for de åtte dagene mellom permisjonsslutt og sykemelding.
Ettersom jeg vet at legen min har sluttet og ikke så lett kan rette opp i feilen, sier jeg at det er greit.

Slutten av februar, jeg ringer nav, og spør om saken min er behandlet. Jeg får beskjed om at ettersom jeg har hatt åtte inaktive dager, mister jeg retten på vanlige sykepenger. Jeg spør hva jeg skal gjøre for å rette opp dette, og får beskjed om at bare den gamle legen min kan ordne opp. Når jeg forklarer at dette ikke lar seg gjøre får jeg beskjed om at den nye fastlegen min må skrive en ny sykemelding.

Jeg ringer legekontoret, og finner ut at jeg ikke har noen lege som kan ordne opp.

Jeg ringer nav og får beskjed av saksbehandler om at jeg må bytte fastlege, og få den nye fastlegen til å skrive en tilbakedatert sykemelding på de åtte dagene som mangler.

Jeg bytter fastlege, forklarer ham situasjonen, og han går med på å skrive sykemeldingen. Han legger ved et skriv der han forklarer hvorfor sykemeldingen er tilbakedatert.

Mens jeg sitter på venteværelset og venter på sykemeldingen ringer saksbehandleren min fra nav. Hun ringer for å fortelle at de ikke kommer til å godta sykemeldingen. Hun ber meg fortelle henne hvordan jeg er syk fordi det er viktig at hun forstår. Det er vanskelig for meg å fortelle, og jeg gråter så mye i telefonen at jeg må gå fra legekontoret. Saksbehandleren sier at man ikke kan være sykemeldt bare fordi man er litt trøtt og sliten, og sier at jeg umulig kan være så dårlig ettersom jeg er frisk nok til å passe på barna mine. Hun spør hvorfor jeg ikke har vært sykemeldt i permisjonstiden min. Jeg spør om det går an å sykemelde seg fra å være hjemme med babyen, og hun svarer: «Ja, du sier du er for syk til å jobbe, men du er tydeligvis frisk nok til å passe på barna dine». «Ja», svarte jeg. «Det tror jeg er ganske vanlig». Saksbehandleren sier at det er ikke vanlig, og at det er problematisk for nav at jeg ikke var sykemeldt fra permisjonen.
Jeg spør igjen om hva jeg må gjøre for å få ordnet opp.
Saksbehandleren min sier at jeg må få en legetime, legen må gå gjennom journalen min og skrive en vurdering av min helsetilstand ut fra den. Vurderingen skal sendes til nav, sammen med journalen min, og nav skal bestemme om jeg er syk nok til å være sykemeldt.
Jeg sier at jeg ikke tror hun forstår hvor vanskelig dette er for meg. Grunnen til at jeg har fått sykemelding, er at jeg faktisk er syk og jeg trenger hjelp til å få ordnet opp i dette.
Hun svarer sint at jeg ikke skal si hva hun forstår eller ikke forstår, og sier at jeg får søke om krisehjelp dersom jeg ikke klarer å betale regningene mine.

Dagen etter ringer jeg legen på nytt og avtaler en legetime.

6. mars er jeg hos legen. Jeg forklarer igjen hva saken gjelder og han sier han skal skrive en vurdering.

7. mars blir jeg oppringt av saksbehandleren min. Hun sier at hun har mottatt den tilbakedaterte sykemeldingen, saken min har blitt vurdert av den rådgivende legen og kommer til å bli avvist. Sykemeldingen min er ikke godtatt.
Saksbehandleren sier at man ikke bare kan forlenge fødselspermisjonen med en sykemelding fordi man har lyst på ferie. Hun sier at jeg er litt psykisk ustabil, og det er ikke god nok grunn til å ikke jobbe.
Jeg sier at jeg det ikke er derfor jeg er sykemeldt, og hun ber meg på nytt om å forklare. Jeg spør om det er viktig at hun får vite om mine helseproblemer, og hun sier at det er det. Igjen må jeg forklare.
Jeg forteller blant annet om dager jeg har kommet hjem så sliten at jeg ikke klarer annet enn å legge meg ned på gulvet i gangen. Der blir jeg liggende til mannen min bærer meg i seng eller til sofaen. Jeg forteller om kroppen min som ikke virker fordi jeg har brukt opp kreftene mine på en tur i butikken.
Saksbehandleren sier at dette ikke er godt nok og sier at jeg må få noen form for behandling for å kunne være sykemeldt. Hun spør hva jeg har gjort for å bli frisk.
Jeg sier at jeg har gått til legen, legen min har sagt at jeg er utbrent og må hvile.
Dette fnyser saksbehandleren av og sier «Har du blitt noe bedre!? tror du virkelig at du bare kan gå hjemme hvis du er syk? Tror du at du bare kan gå hjemme å slappe av til du er bra?»
Jeg sier at jeg har tillit til at legen min vet hva som er best for meg når jeg er syk.
«Sa legen din at du trenger å gå hjemme, og det tok du for god fisk?», spør saksbehandleren.
Jeg får beskjed om at det er mitt ansvar å sørge for at jeg blir frisk og at når jeg ikke har blitt frisk enda, må jeg legge press på legen. Jeg får også beskjed om at hvis jeg vil være sykemeldt, må jeg dokumentere at jeg får behandling, helst av psykolog.
Jeg spør hvorfor jeg måtte fortelle henne om mine helseproblemer, hvis hun allerede hadde bestemt seg for at jeg lyver og egentlig bare vil ha lenger ferie. Hun sier at jeg må høre etter hva hun sier, at saken uansett allerede er avgjort og at jeg må forstå at det er mitt ansvar å bli frisk. Det er også mitt ansvar å sørge for at jeg får en ordentlig diagnose hvis noe er galt.
Flere ganger spør hun hva jeg selv har gjort for å bli bedre, og når jeg forteller om endret kosthold og tester jeg har tatt for å sjekke nivået på vitaminer og mineraler i kroppen, fnyser hun bare av meg og sier igjen at det er mitt ansvar å få behandling så jeg blir frisk, og anbefaler meg psykolog.

 

Samtalen varte i over en halv time, og jeg forsto til slutt at den ikke hadde noen hensikt. Det var ingenting saksbehandleren lurte på, det var ingenting som var uklart. Hun ringte meg utelukkende for å fortelle meg at jeg ikke skulle få noe hjelp, og fortelle meg i så nedverdigende ordlag hun kunne at jeg er en lat, psykisk ustabil person som ikke har noen diagnose og ikke får behandling fordi jeg er frisk. Hun lurte meg til å tro at det var helt nødvendig for meg å brette ut den vonde sykdomshistorien min for henne. Jeg var naiv og gjorde meg sårbar, hun svarte med å gjøre narr av meg og min hjelpeløshet og avsluttet med å slå fast at ethvert problem jeg nå har, er helt selvforskyldt.

Jeg hadde ikke flere ord igjen. Jeg satt ute på terrassen og gråt mens jeg hørte på saksbehandleren fortelle meg hvor håpløs jeg er.  Jeg avsluttet samtalen med å si noe sånt som at hun var den største dritten jeg har snakket med på så lenge jeg kan huske, og at hun egenhendig er grunnen til at jeg den siste uken har grått hver dag og vært i dårligere form enn på lenge .
«Javel, men det er ditt valg» svarte hun rett før jeg la på.

Jeg vet ikke hva som feiler meg. Jeg liker å jobbe, jeg er en flink lærer og det er en stor sorg for meg at jeg ikke klarer å komme meg tilbake til den jobben. Jeg er ikke lat og jeg er ikke ute etter ekstra ferie. Jeg gir heller ikke opp. Jeg leter etter nye muligheter, jeg leter hele tiden etter ny jobb som jeg tror jeg kan klare.
Jeg vet at det var galt å kalle saksbehandleren min en dritt. Men tross alt var hun ganske heldig denne gangen. Neste gang hun snakker på samme måte til en annen klient hun ikke vet noe om, kan det hende det er en dypt deprimert person. Det kan være en selvmordskandidat.

 

175 kommentarer

siljarebekka1

09.03.2013 kl.00:37

Du uttrykker deg så bra! Merker jeg blir utrolig provosert og ikke minst sjokkert over det jeg leser. Har hørt en del rykter om nav før, men SÅ ille visste jeg ikke at dem kunne være! Skjønner ikke at folk som det der i det hele tatt har jobb, det er en skam at de ansetter sånne folk!

Det å være syk uten å kunne si noen diagnose er noe av det verste som finnes. Hadde man kommet inn med rullestol og hele pakka hadde man fått hjelp med en gang...

Har også opplevd selv og si at jeg er syk, bare psykisk, og merker at folk har vanskelig for å forstå situasjonen...

Uansett så håper jeg du finner ut av det, og at alt ordner seg! Bra du ikke gir opp, det må du aldri gjøre! :) Håper du kommer tilbake til lærerjobben igjen, for det yrket er du bare skapt for!

Sjokoladeheksa

09.03.2013 kl.00:48

siljarebekka1: Det går bra med meg. Dette blir jeg bare sterkere, klokere og penere av ;)
Men det er utrolig provoserende og tragisk at maktsyke idioter sitter med så mye ansvar.

Sjokoladeheksa

09.03.2013 kl.01:32

Susanne: Det ordner seg, og jeg blir bedre. Jeg har sendt klage til nav, og dette blogginnlegget blir i uredigert form sendt som brev til både lederen hennes og ordføreren.
Jeg gråter ikke mest, selv om det kanskje høres sånn ut nå. Faktisk er jeg aller mest takknemlig fordi dette tvinger meg til å finne kreative løsninger, finne ut hva jeg vil og gjennoppdage hva jeg liker. Jeg er jo heller ikke alene. Jeg får masse støtte, trøst og hjelp når jeg trenger det.

Abelone

09.03.2013 kl.07:54

Skulle tro det er de NAVansattes personlige penger som skal betales ut. Får de bonus for å ikke bruke opp budsjettet sitt? Kjenner flere som har slitt med å få det de har krav på. Lykke til. Ikke gi opp.

Sjokoladeheksa

09.03.2013 kl.09:15

Abelone: Ja, du sier noe...

Ankiskrulla

09.03.2013 kl.09:23

Herregud, er det virkelig mulig å være så følelseløs :( er noen mennesker som ikke skulle ha jobbet på NAV. Skulle heller ønske de gjorde noe med dem som dropper ut av videregående og naver, jeg har selv blitt arbeidsledig pga at det ikke fantes mer jobbing der jeg jobbet og jeg har søkt jobber før kontrakten min gikk ut. Men slik er det, er ikke alltid like lett å finne jobb som ung. Men jeg har opplevd på NAV at det finnes både hyggelige mennesker som hjelper en, og det finnes ufine mennesker som svarer frekt når man spør om ting man er usikker på. Det er helt vanvittig at det finnes slike mennesker der...

Ikke nok med at man blir straffet ved at man er syk eller ikke har jobb, men man blir straffet av NAV også med frekk munnbruk og at man ikke har lov til å være syk eller ikke har en jobb å gå til..

Kvinne 33

09.03.2013 kl.11:53

Desvere er det mange saksbehandlere som aldri brude ha den jobben de har

Selv fikk jeg høre i nesten 3.5år at jeg ikke hadde nok dokmasjon over min helste tilstand. Enda jeg hadde 10 spesialister i forhold til min skadde i tilleg fastlege og fysioteraput som sa det samme. Hver gang følte jeg at jeg ikke ble trodd. Og ikke da vi var i samtale med navlege. Der fikk jeg beskjed om at jeg ikke hadde noen rettighetter til noen ting

Legen sendte inn søknad for uføre, regnet med at den ikke kom til å gå igjenom. Hadde da fått ny saksbehandler og etter 3 uker ringer ho og sier at ho har gitt bekje at jeg måtte få uføretrygd, da gikk det ikke mange ukene så lå det i posten at jeg hadde fått det innvilget

Men i alle de 3.5årene så følte jeg meg som en dritt siden jeg følte meg uglesett av saksbehandler og at en ike ble trodd

Leve Enkelt

09.03.2013 kl.12:12

Wow! Dette er nok en tøff prosses for deg. Jeg har vært igjennom mitt med både NAV og leger tidligere. Men, jeg kan si at det ofte blir bedre!

Snakk med de i skranken på ditt lokale NAV kontor, du har rett på å få ny saksbehandler, og de skal bare bruke to virkedager på det.

Vil også anbefale deg å lese litt om binyretretthet ;)

Marianne Karlsen Pywellie

09.03.2013 kl.16:10

Ønsker deg virkelig alt godt og håper at klagen din fører frem. Hele saken er en skandale, men dessverre er den ikke enestående. Jobber selv i helsesektoren og hører stadig om lignende opplevelser. Hadde også selv en sak med NAV med omskolering, utprøvninger osv, hvor jeg gjorde alt de forlangte av meg....men etter 11 år fikk jeg endelig en diagnose som ga meg 50% uførepensjon. Synes saksbehandlerene på NAV burde vært bedre utdannet og kurset, for de er ikke kvalifisert til å sitte å ta medisinske avgjørelser eller synsinger. Lykke til :) Stor klem fra meg.

Tine

09.03.2013 kl.16:27

NAV har alltid vært slik å kommer alltid til å være slik!! Dessverre.

Da jeg måtte gå til NAV fordi INGEN ville ansette meg (var jo ikke 100 år, så en ung jente på 19 år kunne jo ikke gjøre en god jobb), ba dem meg om å selge hunden min (nå er ikke dette så ille som det som har skjedd med deg) men jeg svarte med: har du barn? ja det hadde hun, selg dem sa jeg. Hørte ikke mere snakk om salg av hund..

Håper det ordner seg for deg, og at NAV forbedrer seg!

Ironisk nok ligger NAV-kontoret jeg var på i Bedringens vei !

Lammelåret

09.03.2013 kl.18:24

Det forundrer meg at enkelte NAV-ansatte tror at vanlige folk skal ha inngående kjennskap til deres regelverk. Selvfølgelig prioriterer man ungene så langt man kan, selvfølgelig "gir" man ungene den energien man har. Du var i f.permissjon: Hvordan i all verden kunne du vite at du trengte en sykemelding? Du klarte å ta deg av ungene, men kunne kanskje trengt avlastning (at mannen din overtok), men du klarte det og burde fått klapp på skulderen istedenfor kjeft.

Du ble behandlet dårlig og arrogant når du skulle blitt møtt med forståelse, informasjon og tålmodighet.

Jeg støtter deg og håper du får svar på hva som skaper trøbbel for deg.

Det er ikke så dumt med noen timer hos psykolog for å avklare om det er noe psykisk eller for å rydde litt opp i tanker.

Ønsker deg gode dager med økende energinivå!

Sjokoladeheksa

09.03.2013 kl.21:13

Kvinne 33: Trist å høre. De som behandler syke eller skadde mennesker på den måten, vet nok ikke så mye om det å være syk...

Sjokoladeheksa

09.03.2013 kl.21:14

Leve Enkelt: Takk for tipset :)

Sjokoladeheksa

09.03.2013 kl.21:15

Marianne Karlsen Pywellie: Takk skal du ha, og jeg er helt enig med deg!

Sjokoladeheksa

09.03.2013 kl.21:18

Tine: Det har jeg ikke tenkt på.... Jeg har jo noen barn jeg kan selge... Det tenkte nok ikke saksbehandleren min på heller... :D

Sjokoladeheksa

09.03.2013 kl.21:26

Lammelåret: Takk skal du ha. I denne prossessen har jeg jo faktisk gått til psykiater og fått ADHD-diagnose :D Jeg håper nå at jeg kan få energien tilbake med å rette opp ubalansen i stoffskiftet, og hvis jeg ikke trenger å snakke så mye med nav, tror jeg i grunnen det også ville hjulpet en del...

Branna Laurelin

10.03.2013 kl.08:02

Jeg blir så dypt provosert og forarget på dine vegne når jeg leser dette - ikke minst fordi jeg vet hvor vanskelige NAV kan være å ha med å gjøre selv gjennom at mannen min har vært sykmeldt i lengre tid og også møtte forferdelig stor urimelighet fra NAV, og dette nesten kostet ham muligheten til å noensinne få en jobb som ikke ville ødelegge ryggen hans mer enn den allerede er. Heldigvis klarte han å skaffe seg en ny, bedre jobb selv uten NAV sin hjelp.

Men når man er i din situasjon virker jo saken skikkelig fastlåst, for du er jo avhengig av NAV for å klare deg frem til du er frisk nok til å begynne i jobb igjen. Dette er helt hårreisende! Hvilken rett har denne ignorante, trangsynte damen til å si om du er syk eller ikke syk? Jeg kjenner så mange som ikke har en "synlig" sykdom, men det betyr jo ikke at de er mindre syke! Likevel blir de stadig tråkket på og avfeid som hypokondere eller late, og det er så forferdelig urettferdig! Må man brekke armer og bein eller få kreft her i landet før man anses som syk?

Selv har jeg mageproblemer som jeg ikke klarer å finne ut av (har heldigvis fått utelukket at det er noe farlig), og fra jobben min har jeg ikke møtt annet enn mistenksomhet og vantro om at jeg faktisk er syk - spesielt da jeg måtte sykmelde meg fordi jeg var så utslitt av magesmertene. Jeg var bare borte i ti dager, men likevel møtte jeg mistenksomhet og kalde kommentarer fra enkelte på jobb. For man kan jo ikke se magesmerter. Og man kan jo ikke se utslitthet, eller ME, eller depresjon eller andre psykiske plager. Og alle som skal jobbe i en instans hvor man i bunn og grunn sitter med så mye makt over andres liv og helse burde få et kurs i dette!

Jeg håper så inderlig ting ordner seg for deg snart, og at du kommer deg på beina igjen og ut av denne vanskelige situasjonen. Jeg unner ikke noen å bli tvunget til å ha med NAV å gjøre... Det er bra du setter fokus på dette ved å skrive dette blogginnlegget - både for at NAV skal få øynene opp og for resten av Norge. Hjelper ikke dette vil jeg nesten råde deg å gå til media med dette - kanskje det kan hjelpe?

Lykke til, og god bedring!

Sjokoladeheksa

10.03.2013 kl.11:55

Branna: Dette har vært både provoserende og vanskelig, men jeg er helt overbevist om at dette også er bra for meg fordi jeg blir tvunget til å ta sjanser jeg ellers aldri kunne tillatt meg fordi vi har vært avhengig av min inntekt. Nå forbereder jeg kurs/ foredrag, og håper det kan bli noe jeg får holde på med :)

Yvonne

10.03.2013 kl.12:52

Herregud noe så grusomt! Håper virkelig jeg ikke blir syk i nærmeste fremtid...dette er jo et skrekkeksempel uten like. Sender deg GODE tanker!

Sjokoladeheksa

10.03.2013 kl.15:13

Yvonne: Takk. Ja, man skal virkelig være frisk og løsningsorientert for å klare å være syk....

siw Hole

10.03.2013 kl.19:03

Hei leste ditt inlegg av en tilfeldighet ,om dette finnest.;0)Jeg har en venninde som i mange år har slitt med stoffskifte å dine problemer sto frem for meg som dette,uten att jeg er noen Lege.Det er viktigt att du får Legen din til å stå på sitt angående sjukemeldingen,samt få til en diagnose dette er ikke lett,når det gjelder stoffskifte,men jeg leste att du på en prøve hadde påviseligt høyt stoffskifte da burde legen din ,bruke den prøven å sende en epikrise til Nav om att du er syk og muligens har ett stoffskifteproblem,som han vil nå få undersøkt videre ved å sende deg til spesialist.Min venninde har slitt i 10 år ,problemet er att på noen prøver viser små utslag men alikevel så blir det store konsekvenser.Grunnen til att det offentlige sjukehusene ikke altidt finner svarene ,,dette pga metodene som blir brukt i det offentlige helseveesenet når de måler blodet ditt.Men om du vil kan du finne meg på fb å skrive til meg privat ,da kan jeg skaffe deg navn og nr på en forsker /lege på stoffskiftesykdom dette er diverre privat og noe dyrere ca 2000 kr for en time hos ham,men du trenger muligens bare ett møte med han for å få avdekket din lidelse han har hjulpet mange som ikke finner hjelp andre steder.Som sagt ta kontakt om intr.mvh siw Hole

Sjokoladeheksa

10.03.2013 kl.21:38

siw Hole: Takk for tips. Dette var hjelpsom lesing.

Aina

10.03.2013 kl.22:36

Det er så utrolig merkelig at alle jeg hører om og snakker med som har kontakt med NAV ender med å grine og bli verre. Jeg selv inkludert. Saksbehandlerene oppfører seg helt horribelt og presser på for å skvise deg mest mulig. Har grenet selv så utrolig mange ganger. Fått panikk så mange ganger. Hver gang jeg får et brev i posten fra NAV får jeg vondt i magen, hjertebank og nesten panikkanfall. Jeg forstår ikke hvordan det er mulig at de oppfører seg slik når de faktisk mener de skal hjelpe.

Jeg har også usynlig problemer og sykdom. Jeg vet heller ikke helt hva som er feilen og problemet mitt. Har fått de samme svarene som deg. Sannheten er at jeg er dårligere i en periode hver gang NAV har mast på meg. Har lyst til å skrike at de skal la meg være i fred, så jeg kan bli bedre. Ikke mas på meg og ikke press meg. Jeg blir bare dårligere.

Ønsker deg lykke til i kampen mot systemet som har en oppgave og det er å presse alle ut igjen i jobb koste hva det koste vil, for det er for dyrt for velferdssamfunnet Norge å la folk få være syke til de er frisk...

Sjokoladeheksa

11.03.2013 kl.08:43

Aina: Lykke til videre du også.

Karo

11.03.2013 kl.09:07

Jaja....det hjelper lite å komme med masse papirer på skolegang når man slettes ikke kan omgås mennesker på et normalt vis.Dette skulle vært meldt inn til NAV systemet.denne dama har vel ingen mulighet til å stille diagnose på deg,hun er vel ikke lege.å uansett,så tenker jeg at dette mennesket kanskje skulle tatt seg en tur til legen sin å fått seg en diagnose selv. å hun burde vel egentlig skaffet seg en ny kontorjobb,hvor hun slipper å ha noe som helst med mennesker å gjøre.stå på jente! Det kommer til å ordne seg til slutt for deg!

MargisAspargis

11.03.2013 kl.10:01

Jeg ville bare innom bloggen din og gi deg en stor klem! Det er helt utrolig at du er nødt til å møte slik vrangvilje og motarbeidelse av et system hvis oppgave egentlig skulle være å hjelpe og støtte.

Jeg er sjokkert over hvordan NAV gjør i utgangspunktet ressurssterke folk sykere! Slikt skulle det vært bøter for.

Styrke og varme din vei! Og en stoooor klem!

Sjokoladeheksa

11.03.2013 kl.10:16

Karo: Takk!!!!!

Sjokoladeheksa

11.03.2013 kl.10:22

MargisAspargis: Takk! Jeg tenker masse på deg og håper at du har overflod av fryd og gammen om dagen :)

Trine-Lise - KONKURRANSE

11.03.2013 kl.13:38

Hei! Skikkelig pen blogg du har! Ville bare si det xD.

Sjokoladeheksa

11.03.2013 kl.14:51

Trine: Takk :)

Mintsjokolade

11.03.2013 kl.15:40

Vil råde deg til å kontakte advokat, du behøver det i kampen mot NAV!

11.03.2013 kl.18:25

Ville bare ønske deg masse lykke til å stå på :D har selv hatt noen runder med NAV, men som mamma til en Prematur sønn. Dagen etter fødselen begynte papirmølla. Heldigvis hadde vi sosionom på sykehuset, å ho krangla mye på mine vegne :) noe jeg ikke hadde klart der å da. Ikke så lett når du har et alvolig sykt barn. Har vært borti dem fleste idiotene på NAV, helt til jeg møtte opp med sønnen min, sondeutstyret hans, spybøtta å høreaparatene :) saksbehandler så hvor mye jobb d virkelig er med sønnen min å hjalp meg å skrive søknad til grunnstønad :) anbefalte meg også å ta litt fri når sønnen min starter barnehage 2 dager i uka fra høsten. Full jobb blir d nok lenge til jeg kan ijen. Stå på !!!!! Jeg heier på deg :D mange styrke klemmer

Mari

11.03.2013 kl.19:59

Hei!

Dette er noe av det sykeste jeg har lest av historier om utbrente i møte med NAV. Jeg har nesten ikke ord, det skulle ikke vært lov å behandle andre mennesker på den måten der.

Jeg trodde jeg møtte lite forståelsesfulle menensker som utbrent (bloggadresse over her) Møtt folk som spør hvor lenge man skal skrive dank, om man ikke skal pelle seg tilbake i arbeidslivet og kommer med mange idiotiske forslag til hva som sikkert hjelper - og som stort sett innebærer å bruke mer energi, når man faktisk ikke har energi...., men ser jo nå at jeg har vært utrolig heldig. I alle fall med nav.

Saksbehandleren jeg fikk skjønner, lytter, vil sette igang tiltak som hjelper og ser individet. Hun du fikk høres jo rett og slett gal ut! Hvordan skal man kunne bli bedre ved å gjøre mer, når det man ble syk av var å gjøre for mye? Jeg har vært ute av arbedslivet siden høsten 2009, og har begynt å jobbe deltid nå gjennom et tiltak, det vil si at jeg fortsatt får AAP, men jobber for samme utbetaling som jeg ville fått ved å bare være hjemme. Det tok meg over altså tre år med bare HVILE før jeg var istand til å jobbe redusert, med noe jeg ikke jobbet med før.

Og det er faktisk det å gjøre mye av ingenting som har hjulpet. Ikke trene før jeg hadde krefter til det, ikke gå i butikken når det fikk meg på gråten fordi det var så slitsomt. Det at du klarer å ta deg av barna dine er jo en selvfølge. Jeg har selv dyr å ta meg av, og da må man jo bare. Det kan være vanvittig slitsomt det også, men det er mulig å tilpasse det litt mer enn det å være aktivt tilstede på en arbeidsplass hver eneste dag. Jeg skjønner ikke at det er så vanskelig å forstå. Ingen arbeidsplass vil ha en arbeidstaker som ikke kan stille opp på noe som helst fast basis.

Makan til nedverdigende måte å snakke til deg på!! Når du er så syk som du er - fordi du har jobba beinhardt og slitt deg ut - blir du snakka til som om du er ingenting verdt og bare gjør deg til. Jeg kjenner deg ikke, men vil sende deg en stor klem!! Og jeg håper at du kan bytte saksbehandler, for dette går det jo ikke an å leve med. Hvordan skal du bli frisk hvis det ikke blir akseptert at du er syk.

Det med at man får søke til sosialen virker det som alle får høre på Nav. Som om det er den eneste løsningen. Huff, jeg håper virkelig det ordner seg for deg, føler utrolig med deg!!

Siri

11.03.2013 kl.21:10

Hei.

leste blogginnlegget ditt og fikk skikkelig deja vu! Hadde omtrent lik type saksbehandler, dog med annen sykdom...Jeg ble også oppringt og det ble en utrolig samtale jeg nok aldri vil glemme...jeg fikk bl.a. beskjed om å skille meg fra mannen min og flytte, for det var sikkert en sammenheng med min sykdom (som er fysisk) og det at jeg bodde med min mann . det er jo bare det at jeg er lykkelig med min mann og han er verdens snilleste og greieste...Så jeg ble rett og slett forbannet, snakket med legen min og han sa at han skulle støtte meg hele veien.. han hadde vunnet over Nav før, så dem skulle "bare prøve seg".. Jeg skrev skriftlig klage på saksbehandleren min og sendte til leder av Nav-kontoret her. Da fikk jeg ny saksbehandler, og ting ordnet seg da ganske raskt. Så, jeg vil anbefale deg; skriv ned hele saksgangen du har vært gjennom med hennes uttalelser, og send til leder ved Nav-kontoret ditt! Krev å få en ny saksbehandler, begrunn det gjerne med at den du har hatt til nå ikke kan være profesjonell i saken, men at hun tydelighvis har utviklet et problem i forhold til deg og din diagnose. Ingen grunn til å finne seg i slik drittslenging og ufin oppførsel som din saksbehandler kom med... Lykke til!!

sindre

11.03.2013 kl.21:21

Hei! Dette var skikkelig leit å lese. Håper du går videre med dette. Ta kontakt med med advokat eller ta dette opp høyere i nav. Sånn skal det ikke være.

11.03.2013 kl.21:50

Dette er helt fryktelig. En saksbehandler på Nav kan ikke sitte å fortelle hva som feiler deg, og overprøve legen. Er du sjekket ut for ME? Gunnar Aasen, Pilesredet Park er indremedisiner og spesialist på ME utredning. Få legen din til å sende en henvisning til han. Han hjelper deg også i kampen mot NAV. Lykke til

Drømmelykke

11.03.2013 kl.21:53

Jeg må si jeg er imponert over optimismen du viser i dette og at du klare å se det positive! :) Jeg hadde lagt på gulvet selv etter en sånn telefonsamtale.Har bare lest dette innlegget på bloggen din, lå en lenke på facebook, men du framstår her som sterk og det tror jeg du trenger å være i denne situasjonen! Stå på! Jeg heier på deg :)

11.03.2013 kl.22:28

Ønsker deg virkelig en god bedring og en for alltid nav-fri tilværelse!

June

11.03.2013 kl.22:36

ojoj, dette var ikke noen god historie. :(

Sjokoladeheksa

11.03.2013 kl.22:54

Anonym: Takk. Masse lykke til videre til deg også!

Sjokoladeheksa

11.03.2013 kl.23:01

Mari: Takk for en lang og fin kommentar. Det ordner seg alltid for meg, og jeg har tillit til at ting snur seg til det bedre. Dette kommer jeg bare til å bli sterkere og klokere av til slutt. Hold deg oppe du også, og masse lykke til videre!

Sjokoladeheksa

11.03.2013 kl.23:02

Tove Lyngseth: Takk!

Sjokoladeheksa

11.03.2013 kl.23:04

Siri: Takk. Jeg har sendt en klage til NAV, og jeg skal gjøre akkurat det du skriver her. Takk for hjelp med god formulering, jeg følger ditt råd.

Sjokoladeheksa

11.03.2013 kl.23:06

sindre: Jeg går absolutt videre med dette, men jeg må gjøre det sakte at jeg orker... Jeg tenker at det rett og slett er farlig når slike mennesker har kontakt med folk som er syke.

Sjokoladeheksa

11.03.2013 kl.23:07

Anonym: Takk for tips

Sjokoladeheksa

11.03.2013 kl.23:09

Drømmelykke: Takk for komplimenten! Det er ikke noe i veien med psyken, det er kroppen som ikke virker.

Sjokoladeheksa

11.03.2013 kl.23:09

Anonym: Takk! Det ønsker jeg meg også :D

Sjokoladeheksa

11.03.2013 kl.23:11

June: Nei, jeg ante ikke at det kunne bli sånn som dette.. Satser på en bedre slutt på historien etterhvert.

Lena_J

11.03.2013 kl.23:23

Jeg håper virkelig du sender inn en klage på denne saksbehandleren. Og vit at det hjelper, har nemlig klaget på en, og hun er ikke lenger saksbehandler. Saksbehandleren din uttaler seg om ting hun ikke har myndighet til. Så ring NAV og krev en ny saksbehandler, og finn en som virkelig kan hjelpe deg.

Men vær veldig forsiktig med NAV systemet om du havner der lenge. Jeg er i systemet og har vært det i ti år. Og har noen skrekkhistorier. Jeg fikk et vikariat, og spurte NAV om det var greit. De sa ja, jeg spurte hvordan jeg skulle føre timer siden det var fast betaling + provisjon. De svarte at jeg skulle bare føre timene jeg faktisk jobbet. Så det gjorde jeg. Tre år senere anmeldte NAV meg for trygdesvindel. Jeg skulle ha skrevet 37,5 timer uansett. De hadde en rettssak i trygderetten som jeg ikke engang fikk beskjed om, og de var til og med frekke nok til og sende meg et referat hvor det sto at jeg hadde valgt og ikke møte opp. Så gikk det videre til politiet. Takk og lov for at jeg tar vare på alt av papirer. For i følge loven, så skal jeg som bruker av NAV kunne lovverket bedre en den ansatte. Det skriver du under på fra dag 1 du får penger. Så nav krevde meg for 30.000,- som jeg ikke hadde fått av de som erstatning. Men politiet mente at jeg hadde ikke gjort noe kriminelt med vilje, så de ga meg noe de kaller en påtaleunnlatelse. 1 år senere jobbet jeg litt i helgene, og NAV førte meg over på en annen form for trygd. Jeg spurte hva det hadde og si for meg. De svarte at jeg skulle ikke sende meldekort lenger. Jeg lurte på hvordan jeg da skulle rapportere inn timene jeg jobbet. Det viste de ikke. Jeg pratet med en sosionom som ga meg lovverket. Jeg gikk på NAV, la frem lovverket og sa at det de nå gjorde med meg var ulovlig. De skulle se på det. 6 mnd senere kom en ny anmeldelse. Da ringte jeg og sa at om jeg så en eneste anmeldelse til fra de så går jeg til VG. Da ble det stille fra den kanten.

Så du må kjempe med NAV systemet.Du må være aggressiv til tider. Ikke gi deg. Er du usikker på noe, ta kontakt med en sosionom, de kan ofte hjelpe deg.

Line

12.03.2013 kl.03:02

Veldig flott side du har laget. Blir helt sjalu! Håper det kommer mye mer fremover fordi jeg vil kanskje bli fast leser. Jeg har ikke blogg akkurat nå, så tenkte å dele en konkuransse i stedet for. Den er slik at du kan vinnne et gavekorrt på fem tuuusen kronerr! Håper du vil deltta!

Bjarne

12.03.2013 kl.06:04

Har opplevd det samme + værre ting....av NAV...Så dette forundrer ikke.

Skulle vært et kontrolorgan som paset på NAV.....?

Føler med deg dypt i mitt gjerte og skjel.....

Miss-Puddel

12.03.2013 kl.07:43

Håper ting har bedret seg, Hvis ikke mener jeg du skal gjøre følgende, gå til din nye lege og fortell hva som har skjedd, om du ikke orker fortelle alt på nytt tar du en utskrift av bloggen din her og lar legen lese dette. Sammen med legen skal du så ta skriftlig kontakt med NAV, der du for det første forlanger at du heretter får all kontakt skriftlig, slik at du har noe å vise til av hvordan de ordlegger seg ovenfor deg, for de er langt over grensen. Be om en annen saksbehandler, forklar at her er det så mangel på kjemi at du ikke får dette til å fungerer, Be om et "trekantmøte" der lege og saksbehandler er tilstede sammen med deg. Du bør ikke dra på møter med saksbehandler alene, om du ikke får med deg lege, og ikke har mulighet til for eks å få med seg mannen din eller en venn så tar du kontakt med frivillighetssentralen eller besøkvenner fra rødekors, slik at du slipper å gå av alene. Lykke til!

mamma´n til sjokoladeheksa

12.03.2013 kl.08:51

Jeg blir både rørt ...og lei meg. Rørt fordi så mange bryr seg om deg, vennen min. Lei meg, fordi jeg ser jo her at det er så mange som har dårlige møter med NAV....de som skal hjelpe... Hvem kontrollerer egentlig / har ansvar for at Navkontorene fungerer som de skal?? Er det noen som har altfor mye annet å gjøre?

Brit Eva Lundereng

12.03.2013 kl.09:55

Hei. Jeg føler med deg i denne saken og din sykdom. Har opplevd mye trasig med Nav vi også, men det værste var da en av mine jenter fikk diagnosen ME og saksbehandler beskyldte henne for å late som hun var syk, dette var på ett møte der far og hennes lege var tilstede. Da fløt begeret over og jeg klaget henne inn for Nav klagesenter. Hun fikk seg en skikkelig reprimande og vi fikk skifte saksbehandler og NAV kontor. Da fikk hun omsider den hjelpen hun hadde krav på.

Hobby-saksbehandleren

12.03.2013 kl.12:04

Først og fremst må jeg si at behandlingen du har blitt møtt med hos NAV er helt hårreisende. Mange unødvendige kommentarer og ytringer som understreker både saksbehandlerens faglige inkompetanse og vedkommendes mangel på empati og sosial intelligens. Det er absolutt på sin plass med en klage på saksbehandleren, men var jeg deg ville jeg ikke brukt all min energi der. Hovedsaken er jo at saken din blir behandlet og at du får det du har krav på.

Sykepengesaker behandles ikke ved de lokale NAV-kontorene, men av NAV Forvaltning. Har du fått et skriftlig vedtak derfra? Det er i tilfelle dette du må klage på.

Noen betraktninger i forhold til hvordan jeg forstår opplysningene i innlegget ditt:

Du var sykmeldt umiddelbart før du gikk ut i permisjon med foreldrepenger. Det er mulig å være ?sykmeldt fra foreldrepenger?, slik at uttaket av foreldrepengene utsettes. Dette gjelder typisk tilfeller der man grunnet sykdom eller skade er helt avhengig av hjelp til å ta seg av barnet. Det er fullt mulig å være syk og samtidig være i stand til å ta seg av barnet, så jeg kan ikke skjønne hvorfor saksbehandleren blander inn dette i saken din.

Avgjørende for retten til sykepenger er statusen din på sykmeldingstidspunktet. Sykmeldingstidspunktet er da du ble undersøkt av lege. Du hadde legetime i midten av januar (jeg antar at dette var før permisjonstiden utløp), men denne ble avlyst. Du ble undersøkt av lege 30. januar. Tilbakedatering av sykmelding godtas bare i unntakstilfelle, og vilkårene er meget strenge. Du må ha vært forhindret fra å søke lege OG det må være godtgjort at du har vært syk fra et tidligere tidspunkt. Dersom du i permisjonstiden har vært jevnlig til oppfølging hos legen med de samme plagene som du ble sykmeldt for, er det mulig at man anser vilkåret om arbeidsuførhet fra et tidligere tidspunkt som oppfylt. I tillegg må du ha vært forhindret fra å søke lege i perioden fra midten av januar (da permisjonen utløp) til 30. januar. Dette vilkåret kan jeg ikke se at er oppfylt fordi du kunne oppsøkt en annen lege/legevakt i denne perioden. Det skal mye til for å være forhindret i nærmere 14 dager. Det spiller ingen rolle at det var legen din som avlyste den opprinnelige timen i midten av januar. At du ikke kjente til disse reglene tillegges heller ikke vekt, da det er den enkeltes ansvar å oppsøke lege og få sykmelding i tide. Det er nok derfor riktig at NAV i samråd med rådgivende lege ikke godtar tilbakedateringen. Sykmeldingstidspunktet er 30. januar, og sykmeldingen godtas altså bare fra denne datoen.

Sykepenger skal dekke tap av inntekt som følge av arbeidsuførhet. Du må derfor ha vært i arbeid umiddelbart før du ble syk. Foreldrepenger er likestilt med arbeid. Du mottok foreldrepenger frem til midten av januar, og har vært uten arbeid eller tilsvarende ytelse til 30. januar. Du har derfor ikke krav på 100 prosent sykepenger som arbeidstaker. Siden du har vært midlertidig ute av arbeid i mindre enn én måned vil du ha krav på sykepenger som inaktiv. Disse utbetales med 65 prosent av sykepengegrunnlaget fra 15. dag etter sykmeldingstidspunktet (i ditt tilfelle fra 14. februar). Husk imidlertid at dette er min forståelse av saken ut fra de få opplysningene jeg har...

Jeg ønsker deg lykke til videre i ?kampen?. Husk å fokusere på det som har betydning for saken din; tidsfrister, hvilke opplysninger som er nødvendige osv. En god regel er også å få en stemplet kopi av alle dokumenter du leverer inn til NAV.

Sparkle

12.03.2013 kl.12:26

Good luck til alle som er i nødt å dra dit.. Bra for deg du kom ut av dette, nesten har lyst å tro at de prøver å få folk å finne lyst og krefter i seg selv for å løse problem.. Men, hva skjer med de mindre psykisk sterke..? Selv velger å ikke dra dit mer, og heller tvunge meg til å gjøre det jeg ikke har bra av,til jeg finner noe jeg kan utføre,en å dra ditt og føle seg som verdens verste kjeltring. Men, what comes around,goes around. Og jeg skal gi mit beste.:) Ha en fin dag, og husk, bare det vi tillater kan være viktig til oss.:)

Sjokoladeheksa

12.03.2013 kl.13:39

Monica: Jeg tror ikke vi har samme saksbehandler, og det er jo i grunnen litt skremmende....

Sjokoladeheksa

12.03.2013 kl.13:41

Lena_J: Trist at det skal være nødvendig å true med å gå til avisen for å få hjelp!

Sjokoladeheksa

12.03.2013 kl.13:42

Bjarne: Takk

Sjokoladeheksa

12.03.2013 kl.13:42

Miss: Jeg holder på...

Sjokoladeheksa

12.03.2013 kl.13:43

Karin: Takk

Sjokoladeheksa

12.03.2013 kl.15:23

Hobby: Det må jeg si...! Bra oppsummert. Høres veldig riktig ut, jeg tar det med meg videre.

Sjokoladeheksa

12.03.2013 kl.15:24

Tina: Skal gjøre! :)

Lyrica

12.03.2013 kl.18:34

Forferdelig historie... Og som en annen sier, ta kontakt med distriktsjefen, for slik oppførsel går virkelig ikke ann. Noen burde rett og slett ikke være saksbehandlere...

Syns det er forderdelig trist at så mange opplever den siden av Nav... Jeg har vært i navsystemet i 4 år nå, og har en kjempesuper saksbehandler som har gjort alt for å hjelpe meg

Pia

12.03.2013 kl.18:42

Hei.

Utrolig provoserende å lese, men heldigvis er ikke alle saksbehandlere sånn. I motsetning til deg har jeg vært utrolig heldig med min saksbehandler i NAV. Min sykehistorie er ikke så ulik din, jeg møtte bokstavelig talt veggen....etter 3 dager på kurs og rett på kommunestyremøte som varte fra kl 14. - 23. da kom jeg meg ikke ut av senga dagen etter. Jeg var nyansatt i NAV og desverre ikke like heldig med sjef som med egen saksbehandler. Sjefen gav meg egentlig sparket ved å si at jeg ikke klarte å innfri forventningene til meg etter å ha vært ansatt i knappe 2 mnd....og uten skikkelig opplæring. Heldigvis hadde jeg hørt om FRISK og muligheten for psykologhjelp m.v. Etter å ha grått meg gjennom legebesøk, navmøter med og uten sjef, samtaler med sjefen osv fikk jeg tilbud om psykolog gjennom Frisk. En fantastisk dame som forsto hva jeg gikk gjennom og som kunne hjelpe meg med å forklare hva som skjedde med meg. Selv om NAV s krav om at jeg skulle tilbake til jobb i løpet av 18 uker tror jeg det var, var psykologen klar på det til meg, at det ikke kom til å skje men jeg skulle få hjelp av henne likevel...... de hadde en viss prosent som de kunne "mislykkes" med. Jeg har ved hjelp av psykolog og veileder i Frisk, og min veileder i NAV fått fortsette hos Frisk helt frem til i dag (totalt 1 1/2 år med psykolog og ulike livsstyrke kurs). Nå skal jeg tilbake til NAV og saksbehandler der og håper og tror at jeg får fortsette i arbeidspraksisk slik at jeg på sikt kommer meg tilbake i fortrinnsvis full jobb igjen. Jeg er etter snart 2 år som syk på veg tilbake, jeg jobber 2 dager i uka og nyter å være i jobb. Det er en lang veg å gå og av og til skulle man ønske at man hadde en sykdom som var synlig. Da hadde det vært lettere å få aksept, og jeg er helt sikker på at ved å bli møtt med forståelse slik som jeg ble istedenfor med forutinntatthet, arroganse og maktovergrep slik du ble.

Lykke til videre, stå på du er ikke alene.

Klem

TheGame

12.03.2013 kl.19:21

Bra fortalt. Sitter nok mange rundt om med sammen opplevelse av nav. Mange brente bruer.

Sjokoladeheksa

12.03.2013 kl.19:31

Pia: Takk <3

Maria

12.03.2013 kl.19:34

Tror 15-20% er fornøyd med saksbehandeleren sin, hva feiler egentlig de 80 resterende?

OG HVORFOR KOMMENTERER VI NÅR VI KAN DEMONSTRERE??

Ramona

12.03.2013 kl.19:48

Skjønne, vakre medmenneske.

Takk for at du deler din historie. Et sies at; av motgang blir man strek. Men det får(unnskyld meg) faen meg være måte på ,hva vi mennesker som er avhengige av NAV, skal tåle å bli sjikanert, tråkket på, mobbet og spyttet på!!!! Håper "din sak" kommer fram og høyt opp i systemet slik at folk som jobber i NAV en gang for alle lærer seg folkeskikk og ikke minst lærer seg hvordan de skal takle folk som er syke og/eller har fallt utenfor systemet. Skammelig at slike folk skal få jobbe med mennesker i krise.

Stå på!!!! Alt ordner seg nok til slutt for snille piker ;-)

Mvh Ramona

Vimså

12.03.2013 kl.20:31

Du veit at du kan klage på vedtaet ditt - NAV har en egen klage/ankeenhet for slike ting..

Syns du er tapper som deler din historie..

Karina

12.03.2013 kl.22:30

Kjenner jeg blir sint av å høre om behandlingen du har fått hos NAV, jeg håper det bedrer seg for deg, du er forøvrig god til å ordlegge deg og skriver så mange fine og meningsfylte innlegg!

Du virker absolutt som ei oppegående og blid frøken, som bare vil alt godt og jeg tror at du er et flott menneske.

God bedring og lykke til :)

Sjokoladeheksa

12.03.2013 kl.22:54

Maria: Hurra!! Enig!!!

Sjokoladeheksa

12.03.2013 kl.22:55

Ramona: <3

Sjokoladeheksa

12.03.2013 kl.22:56

Lille: Bra! Så godt at du endelig føler at du får hjelp.

Sjokoladeheksa

12.03.2013 kl.22:58

Karina: Takk <3

nav-hater

13.03.2013 kl.09:55

Må bare si at jeg er ikke overrasket. Selv har jeg en medfødt tilstand som nå blir bare værre og værre, og fortsetter utviklinga så sitter jeg i rullestol i løpet av kort tid. Jeg har vært inn og ut av sykehus, vært på utredninger her og der hos forskjellige spesialister på min sykdom. Det lengste utredningsoppholdet varte i 3 hele uker. Likevel sitter det tidligere arbeidskontor ansatte der nede på NAV og skal overprøve spesialistene. Jeg har for snart et år siden søkt om endel hjelpemidler for å i det heletatt skal kunne komme meg ut av huset en gang i blandt. Seinest i går fikk jeg avslag med begrunnelse av at det var bare å ta buss når jeg skal noen plasser, det til tross for at jeg på gode dager kan gå 1-2 km og offentlige målinger (faktisk målt a NAV ansatt) viser at det er 2,5 km til nærmeste bussholderplass. Nei, NAV gir ikke ved dørene, det er bra sikkert. Med mindre man enten er kriminell, oppholder seg ulovlig i landet eller har et rusproblem!

13.03.2013 kl.11:10

Det er noe fundamentalt galt når en saksbehandler hos nav kan overprøve leger og psykriateres lege erklærelser på berettig og medisink grunnlag ut i fra sykdoms bilde uten og ha autoritet til og kunne gjøre. De utmatter syke og sykemeldte mennesker så de skal bli spist opp av byråkratiet når de selv sitter og gjømmer seg på sin høye hest bak byråkratiet sitt. De gjør det så firkantet og vanskelig for syke mennesker og klare og få gjennom slag for berettiget hjelp der alle krav om hjelp av nav er tilfredstilt gjennom sykdomsbilde og legers erklæringer. Hvilket medisinsk grunnlag har en saksbehandler hos nav til og vurdere det og de har slettes ikke autoritet til og ha lov til og gjøre det i følge Norges lov. Men byråkratiet hjelper de til å misbruke sin plikt og videre ikke trenge og ta ansvar for noe som helst der de tar feil og bryter loven og menneskeverd. Det er ikke en saksbehandler oppgave og drive politikk fra sitt nav kontor. Det er helt legitimt og stille seg det spørsmålet, når en saksbehandlers intensjon virker og være og stoppe en berettiget lege erklæring der alle krav er oppfylt for å ha rett til hjelp. Da nekter saksbehandler å utføre sitt mandat gitt av stortinget. Saksbehandler sin jobb er å utføre vedtatt politikk, ikke drive politikk. Akkurat som saksbehandler driver et foretak med mål om overskudd og god statistikk i sitt området. Navs plikt er pålagt å utbetale berettiget trydg til klieneter/brukere med krav om det der alle kravene er oppfylt. Hva kan man si selv til de, når alt du sier i forhold til din situasjon og sykdoms bilde stemmer overens med virkeligheten og lege erklærelser blir blankt avist. Det du kan gjøre er og si du er sjokkert over din arrogante holdning i forhold til ditt menneskeverd og rettigheter som med menneske og enda mer skuffende at du som saksbehandler hever deg over og overprøver en leges autoritet og medisinske vurderinger i forhold til sykdoms bilde. avsluttnings vis kan du si at du ikke lenger har tillit og respekt for deg som med menneske og som din saksbehandler og at du er skuffet på dine vegne som menneske. ta saken din til din lege og forklare siruasjon og få han til og ta saken din videre der undertegnete leges lege erklæringer er overprøvd og avist av en saksbehandler uten autoritet til å kunne ha lov til og gjøre det. Når ditt avslag ikke stemmer overens med fakta i lege erklæringen og sykdoms bilde ditt. kan legen tilbake datere og skrive ut en ny lege erklæring og søke en ny og mer menneskelig skikket saksbehandler til og ta saken din videre og sende papirene dit de skal sendes og ikke bryte sine egne rettnings linjer gitt at stortinget og norges lov. selv har jeg en lignende feide pågående med min saksbehandler hos mitt lokale nav kontor der alle krav er oppfylt gjennom lege erklæring, men blitt blankt avslått på vikår som overhodet ikke er fakta i forhold til legeerklæringen og stuasjon. Der det er tydelig at saksbehandler nok en gang overprøver og legger føreringer på autoriteten til leger og psykriatere uten og ha verken autoritet til å gjøre det eller grunnlag og innsikt til å vurdere sykdoms bilde. det er sjokkerende og skuffende når saksbehandlere svikter seg selv,bruker,leger autoriteter og sitt mandat bestemt av stortinget. det er så de skulle hatt smekk på rumpen og ørefik av Kongen.

Jon

13.03.2013 kl.14:44

Klar og tydelig fortelling om en nav ansatts alvorlige sykdom og manglende selvinnsikt og mangel på sårt tiltrengt sykemelding. Hun skulle ikke vært på jobb hos NAV. Jeg anbefaler psykolog.
Hei! Så utrolig bra skrevet. Har ikke lest bloggen din tidligere, men ville bare si at jeg forstår deg veldig godt, sliter selv med psykiske problemer/utbrenthet dersom jeg "gaper over for mye" og var dette i permisjonstiden, begynte jobbe gradvis og kjenner nå etter to år at jeg begynner å "falle tilbake" til utbrentheten, føler ikke tiden strekker til, ser barnet mitt for lite osv. Det er ikke noe man bare har for å få ekstra fri, det er noe man sliter hardt med! Unødvendig av saksbehandleren å snakke slikt til deg!

Selv har jeg en saksbehandler som tydeligvis ikke kan forstå hvorfor jeg vil videreutdanne mege hvis jeg har fagbrev, og fremstår helt fjern når jeg prøver forklare henne at jeg ikke bare kan "droppe av" dette såkalte kurset hun kaller læretiden min, fordi jeg ikke har hatt fagprøve enda og dermed ikke kan få en fulltidslønnet jobb istedet for å bli subsidert av NAV til jeg er ferdig utdannet.

Uansett, ønsker deg lykke til videre, du virker som en sterk person og som har tankene på rette stedet! Ikke la noen så lavmålte som en nav-ansatt ødelegge det for deg! <3

Sjokoladeheksa

13.03.2013 kl.15:43

navhater: Forferdelig historie!!!! Hver ordner opp i disse tingene?

Sjokoladeheksa

13.03.2013 kl.15:45

Jon: Jeg elsker deg

Sjokoladeheksa

13.03.2013 kl.15:46

Kristina Hansen: Hjelp!...og takk!

Bjørn

13.03.2013 kl.19:24

Nav er mye rart, jeg har lært meg til at jeg tar med meg opptaker til alle møter med NAV og andre offentlige kontorer. (Du trenger ikke gi beskjed om dette taes opp, så lenge du selv er med på opptaket, fastslått med dom fra Høyesterett). Alternativt be om at det skrives referat fra møter, noe de påstår det gjøres, men det er kun notater. Husk du har krav på innsyn i alle dokumenter. Bra du benytter mulighetene som finnes for å klage. STÅ PÅ!

Sjokoladeheksa

13.03.2013 kl.22:39

Bjørn: Takk for tips og informasjon!

Heidi

13.03.2013 kl.22:44

Dette må du klage på! Slike folk skal ikke jobbe i NAV. Ring pasientforeningen ell. De bør hjelper deg med alt vedrørende klagen.

Marthe

14.03.2013 kl.01:22

Sånn behandling er ikke greit, så det er klart du må klage på dette. Mener der er egen lenke på nav.no også hvor du kan sende inn serviceklager.

Tenkte ellers jeg skulle tipse om boken "Stoffskiftesykdom? Veien til et friskere liv" skrevet av Bente Bakke, samt at det kan være en ide å sjekke ut sidene til Norsk Thyreoideaforbund som har nettadressen www.stoffskifte.org.

Mye nyttig informasjon når man har en stoffskiftesykdom. Er selv "plaget" med lavt stoffskifte og har gått sykmeldt (først fullt og nå gradert) siden før jul pga dette. Har heldigvis hatt grei forståelse på jobb med muligheter for enkel tilrettelegging, og håper å komme meg i fullt arbeid igjen etterhvert, men det ser ut til at det tar sin tid å få finjustert medisindosen for å fungere optimalt. Men man møter mange fordommer generellt hos folk som ikke forstår, da man ikke har noen synlig sykdom.

Ønsker deg uansett lykke til videre :) Stå på!

rulle

14.03.2013 kl.12:20

tragisk at nav er så utrolig vrange. Kjenner godt til nav og kan knekke den sterkeste! Stå på..

Og litt info til siljerebekka1: selv om du kommer i rullestol på nav får du ikke alt som du sier.. Har vært rullestol bruker i mange år og det er ennå verre og ha med nav og gjøre da skal jeg si deg!! Så håper du tar tilbake den og ser hvem som egentlig får allt de ber om!!!

Vi må faktisk krangle og lage oppstyr bare for og få hjelpemidler vi MÅ ha for og komme oss frem og ut.. Jeg har flytta mange ganger pga nav lokalt nekter meg dette.

Sjokoladeheksa

14.03.2013 kl.12:44

rulle: Forferdelig at det skal være på den måten. Jeg har hørt om flere nå som har måttet flytte for å få hjelp. Jeg hadde aldri trodd at realiteten var så ille.

Danette

14.03.2013 kl.12:56

Har selv "slitt" med NAV i mange år, og fikk vel ikke full aksept for mine problemer før de ble mer synlige og håndgripelige. Og det er ille når man er avhengig av at saksbehandler er grei. Har gudskjelov en grei saksbehandler nå, men har møtt alle typene (OG veggen) opp gjennom årene.

Er det noen av dere som har lest boken: NAV - samfunnets utstrakte hånd skrevet av Raymond Johansen, om hans erfaringer med etaten? Den er vel verdt lesestoff for de av oss som har med NAV å gjøre, men er også nyttig å anbefale til folk i våre omgivelser som mener: Det kan da ikke være såå ille i NAV....

Ønsker deg fortsatt lykke til med saken din, man skal være frisk for å være syk....

Anne

14.03.2013 kl.14:02

Jeg håper du tar opp all muntlig kommunikasjon med de, samt krever ny saksbehandler. Slik behandling skal man ikke finne seg i! (Om du så var litt sprø og ønsket deg gratis ferie hadde det likevel vært helt uakseptabelt!) Normal folkeskikk forventes jo i enhver situasjon! Spesielt i en slik situasjon, dette synes jeg bare tyder på at din saksbehandler sitter i en maktposisjon og misbruker den ved å ta ut sine problemer på deg.

Jeg håper du finner en god løsning på helsa di, slik at du ikke behøver hjelp fra NAV og at NAV generelt vil bli bedre på det å behandle medmennesker med respekt, samt på å behandle sakene slik at brukerne opplever å få hjelp til å gå videre.

Dette står på veggen til NAV: "Vi gir mennesker muligheter."

Hvilken ironi.

Jannicke

14.03.2013 kl.14:48

Kjære Deg !

Eg forstår ikkje kvifor ingen har fortalt deg at høgt stoffskite er eit alvorlig symptom på helsen din. Dette burde du få utredet veldig nøye. Gjennom ein spes. F.eks endokrinolog. Eg har sjølv vore der du er. Bundet til ei kropp som ikkje lengre ville fungere. Eg hadde lavt stoff skifte ( hypotyreose ) og blir medisinert og er frisk igjen. Prosessen med å bli frisk var lang og vanskelig. Det var stunder der eg trudde eg ville miste forstanden før eg fekk den fysiske helsen tilbake. Men eg blei frisk. Og det vil eg at du også skal bli ! Lykke til !

Sjokoladeheksa

14.03.2013 kl.15:58

Jannicke: Takk for både støtte og råd. Jeg forstår jo at jeg må få ordnet opp i dette med stoffskiftet.

Levepositivt

14.03.2013 kl.19:35

Sjokoladeheksa, wow for et flott menneske du er:) har nu lest hva du svarer " sinte mennesker" respekt til deg, og dette klarer du! :) sender deg masse gode energier, og stå på! :))

Sjokoladeheksa

14.03.2013 kl.20:24

Levepositivt: Tusen takk. Det var veldig hyggelig å høre!

Manne

15.03.2013 kl.09:05

Stå på, og masse lykke til videre. Håper det blir sendt en klage på denne saksbehandleren. Det er desverre noen av dem på Nav.

Lene

15.03.2013 kl.12:37

Sjokkerende å lese hele historien din. Fullstendig uakseptabel oppførsel av saksbehandler og helt feil grunnlag for å utestenge en person fra NAV Enebakks lokaler. Slik skal det ikke være. Her bør NAV Enebakk rydde opp på flere områder snarest! Lykke, lykke til videre! :)

Annika

15.03.2013 kl.15:55

En gang, for lenge, lenge siden, gikk jeg på sosialen i en periode da jeg ble sykmeldt rett etter fullførte studier.

Jeg regner meg selv som en ressurssterk person, med et godt nettverk rundt meg - og godt var det.

Husker at jeg satt på venterommet og hørte hvordan saksbehandlerne henvendte seg til andre klienter, og hvordan de møtte meg, og tenkte på å si til damen i skranken at "Det er ikke det at jeg har lyst til å skade deg - men jeg forstår godt hvorfor sosialklienter begår selvmord".

Jeg holdt kjeft da, men har ofte tenkt på hvor mange som har opplevd det samme.

Det er ironisk at det er når vi er på det svakeste at vi må være sterke nok til å slåss mot hele den til tider gjenstridige papirmølla som ofte virker som om den bare er ute etter å knuse oss.

elovice lennes

15.03.2013 kl.16:53

noen gang fortjene dæm å høre ka dæm e.. ingen tvil... æ har hadd mange krangla me dæm, og en gang fikk æ servert at æ ikke kunne komme å kreve nokka av hennes pengebok.. æ gikk til sjefen hennes, og ho blei ringt mens æ satt dær.. ho fikk en real dose kjeft. dæm trur dæm kan si som dæm vil, og noen har heller ikke kompetanse t å sitte dær. æ støtte dæ...

Larsen

15.03.2013 kl.18:18

Det som er så trist er at dette er helt vanlig i NAV-systemet. Har selv hatt nære som har blitt behandlet på ufyselig vis av denne etaten. En kan lure på hva det er slags mennesker som sitter på disse kontorene. Helt forferdelig!

Sjokoladeheksa

15.03.2013 kl.18:50

Annika: ja, og det føles så håpløst.

Sjokoladeheksa

15.03.2013 kl.18:51

elovice lennes: Takk.

Thomas

16.03.2013 kl.00:21

Jeg er så takknemlig for du deler en så troverdig, velformulert og ikke minst, selvutleverende historie, men jeg også utrolig trist for at du må gjennom dette. Jeg kommer ikke på noe bedre å skrive enn: Du virker sterk! Hold ut, og stå på!

mamma´n til sjokoladeheksa og mariushoppern

16.03.2013 kl.09:19

Annika sier noe som bekymrer meg veldig akkurat nå: "Det er ironisk at det er når vi er på det svakeste at vi må være sterke nok....osv" Hvor lenge greier hun være sterk nok med slik trakassering?? Fantastisk med all denne støtten her :)

Sjokoladeheksa

16.03.2013 kl.15:01

Thomas: Takk. Det er vel nettopp derfor mange slike historier ikke kommer ut, de blir så veldig personlige.

Sjokoladeheksa

16.03.2013 kl.15:02

mamma´n til sjokoladeheksa: <3

Tidligere i kontakt med NAV

16.03.2013 kl.21:36

Jeg var over en periode langtidssykemeldt pga alvorlig depresjon. Jeg maktet ikke å gå tilbake til jobben min i den perioden. Da var det en på NAV som lurte på om jeg ikke kunne slutte i jobben som sykepleier og heller jobbe på Kiwi. Ikke noe galt i å jobbe på Kiwi, men jeg synes det var respektløst av henne likevel. Jeg er nå tilbake i mitt vanlige yrke, jeg trengte bare å få bli frisk først. Jeg synes samarbeidet med NAV var grusomt. Grøss.

Sjokoladeheksa

16.03.2013 kl.21:41

Tidligere i kontakt med NAV: Det er jo ganske spesielt at ansatte i NAV foreslår behandling for lidelser. Forfor i all verden skulle jobb på Kiwi hjelpe mot depresjon? Det var noe nytt... Men, hvorfor ikke. Min saksbehandler mener jo at timer hos psykolog hjelper mot stoffskifteproblemer.

Sjokoladeheksa

16.03.2013 kl.23:08

Malin: takk!

Lurveleven

16.03.2013 kl.23:57

Hei du.

Jeg har bare skummet gjennom kommentarene her, fordi jeg egentlig er på tur i seng, men vil bare si som mange her at du må få skrevet og dokumentert det du har vært gjennom, og så håper jeg at du har en knall lege som er villig til å stå på for deg, for denne saksbehandleren har åpenbart valgt feil yrke.

Sliter veldig med kroppen selv og har fått diagnosen sjøgrens syndrom. Håper legen din har vært inne på den også. Hvis ikke bør du lese om den og sjekke om noe stemmer.

Ønsker deg lykke til videre!

Sjokoladeheksa

17.03.2013 kl.00:02

Lurveleven: takk. Da skal jeg lese om det. Sov godt!

Sjokoladeheksa

17.03.2013 kl.19:23

Beatrix*: Takk for at du deler.

Astrid Katrine

18.03.2013 kl.03:13

Blir helt matt, av å lese dette. Men dessverre ikke overrasket, NAV , har i sitt system såååå mange udugelige, usympatiske, uempatiske, og direkte ukompetente folk at man kan miste helt mot, helse og " egenverd" i kampen mot dem..... Men jeg håper du vet, og har styrke til å ta kampen....for dette kan de ikke slippe unna med. Jeg ville for det første han fått tak i den opprinnelige legen din..... Hun har sluttet, men er vel ikke død!!? Og må kunne som medmenneske hjelpe deg i å bekrefte de " omstendigheter" du har beskrevet her, så ville jeg ha klaget på saksbehandleren din... Det går an å gjøre det, via NAV egne hjemmesider, der finnes det en link der du kan gå inn å fortelle dette også til folk i NAV systemet, jeg hadde KREVD å få ny saksbehandler. Sender deg masse med " positive vibber " og håper du finner styrke til å ta denne kampen... Om ikke annet har noen rundt deg, som også kan bidra ... Hjelpe til å skrive, beskrive og ta noen telefoner og skrive noen brev på dine vegne.... Sån kan vi ikke ha det.... Og du vet, det finnes mulighet til også å ta direkte kontakt med politikeren, både på lokal plan og nasjonalt, for å fortelle om denne umenneskelige,uprofesjonelle og direkte uakseptable behandlingen du har fått av saksbehandler.... Stå på , ikke gi deg. Ønsker deg all mulig lykke til videre.... Dette Må du ikke finne deg i....

Sjokoladeheksa

18.03.2013 kl.11:00

Astrid Katrine: Takk. Positive vibber er en fabelaktiv gave som jeg virkelig trenger. Jeg gjør alt jeg kan, og kan ikke forstå annet enn at dette kommer til å ordne seg.

Hmmm....

23.03.2013 kl.18:16

Hei. jeg har ikke lest de 130 andre kommentarene her, så det kan hende jeg gjentar de andre. Du har helt tydelig vært ekstremt uheldig med saksbehandler. Det kan faktisk virke som hun selv snart er utbrent. Jeg gikk selv på en smell i fjor. Jeg fungerte ikke på jobb. Jeg kunne komme inn på rommet til en bruker på aldreshjemmet hvor jeg jobber og ikke vite hvor jeg skulle begynne eller hva jeg skulle gjøre. Som deg husket jeg ikke hvem som bodde på det og det rommet. Jeg satt i sofaen med låst dør de helgene jeg hadde barnefri og gråt mye. Jeg ante ikke hvorfor. Heldigvis ble jeg sykemeldt. Første to ukene hjemme sov jeg.... og ble en mamma igjen. Plutselig orket jeg ut å leke med de igjen. Det var ett stort skritt for meg. Jeg begynte å smile igjen. Og jeg takket ja til invitasjoner fra venninner om en kaffe. SÅ begynte jeg å trene. Jeg hadde dager da jeg tenkte "orker ikke, jeg vil sitte på sofaen å gråte" Men så tenkte jeg... " 10 minutter på tredemølla er bedre enn ikke no" og dro på trening. Så klart ble det mer enn 10 minutter. PÅ tredemølla med musikk på øra fikk jeg terapi. Mye mer terapi enn fra noen psykolog. Plutselig begynte ett ikke eksisterende energi nivå å ta seg litt opp. Etter 2 mnd... med 3 - 4 treningsdager i uka er jeg nå 50 % tilbake i jobb. Jeg fikk heldigvis ikke problemer med NAV. Jeg var så heldig at jeg fikk være med i ett 3 mnd. program her i kommunen mellom NAV. Noe enhver IA bedrift i vår kommune kan søke om. Det er trening 2 dager i uka på lokalt helsestudio for mennesker som er eller står i fare for å bli sykemeldt. Svært rart hun saksbehandleren din ikke opererer med samme tall som NAV her. I mine papirer om dette programmet står det at den største SM grunnen i Norge er rygg/ledd plager og lettere psykisk lidelse. LETTERE!!!! Hun burde lese seg litt opp før hun banker løs på Psykriatri. Jeg antar også at du kan be om annen saksbehandler.

Jeg ønsker deg masse lykke til. Jeg får si som de sier på tv : Det blir bedre. Det er knall tøft. Og det er ingen som ser det. Det er ikke noe plaster i panna på deg. Selv måtte jeg ta en avgjørelse på om jeg skulle være mamma eller arbeidstaker en periode... Og jeg valgte å være mamma. Jeg klarte ikke begge tingene. At hun bruker det mot deg er grusomt og det er nesten så jeg trekker en slutning om at hun er barnløs. Men jeg velger å ikke gjøre det.

STÅ PÅ!! Og God bedring :)

Sjokoladeheksa

23.03.2013 kl.20:50

Hmmm....: Takk. Jeg kjenner meg veldig igjen i din historie. Jeg har ikke begynt å trene, men har tenkt mange ganger at jeg må begynne. Jeg tror virkelig du har rett i at det er en viktig del av veien tilbake, det har bare vært vanskelig å finne motivasjon. Takk for at du sparker meg igang! Jeg kjenner at jeg blir motivert av det du skriver.

Vanja

23.03.2013 kl.22:46

Håper alt ordner seg for deg til slutt :) lykke til:)

Hmmm....

24.03.2013 kl.03:52

Så bra! motivasjonen er første skritt :) Nå kom jeg inn døra fra koselig filmkveld hos en venninne. Noe jeg hadde takket nei til i desember. Nå går det bare en veg og det er opp :) Men igjen, nå har ikke jeg hatt problemer med noen saksbehandler. Det må være knall tøft.... Og du, om du ikke orker å ta dørstokk mila til helsestudio så hjelper det å gå en tur helt for deg selv :) Jeg gikk til en liten fjelltopp her jeg bor ( herregud, jeg høres fryktelig sprek ut kjente jeg...hm.. ja ja..) Jeg satte musikken på øra.. gikk de 50 minuttene opp til toppen å sto der i ett fantastisk solskinn med nydelig utsikt! Og jeg tenkte "jaaaaa!!! Jeg klarte det" Man har lov av å være stolt av små tingene en gjør. Selv om det er en liten gåtur til en liten fjelltopp... :) Igjen masse lykke til. Jeg kommer til å følge deg om det er ok?

Sjokoladeheksa

24.03.2013 kl.07:37

Vanja: Takk

Sjokoladeheksa

24.03.2013 kl.07:38

Hmmm....: Kjempekoselig!

Norunn-Bente Kaksrud

02.04.2013 kl.11:30

Det har vist seg mange ganger at en må være frisk for å hamle opp med Nav. Jeg har selv vært igjennom en liknende historie. Saksbehandleren er ikke saklig. Jeg måtte be om et møte med trygdesjefen sammen med min lege for å nå inn til sakens kjerne. Jeg sparket min saksbehandler og bad om å få en ny som kunne være rådgivende og ikke fordømmende. Etter dette ordnet alt seg.

Sjokoladeheksa

03.04.2013 kl.13:23

Sofie: Masse lykke til! Er det noe du trenger hjelp til?

Marianne

03.04.2013 kl.19:19

Tenker du har en liten dagskvote av energi hver dag som du må fordele ut klokt... Da er selfølgelig barna viktigst! Så denne kommentaren fra denne Nav damen at "når du klarer å ta deg av barna dine så klarer du å jobbe" kan hun bare beholde selv!!!! En ting er sikkert her, denne damen har aldri kjent på kroppen hva utbrendhet er! Vær stolt over alle framskritt du gjør, masse lykke til:)

Sofie

04.04.2013 kl.08:22

Takk! Vel, jeg får ikke arbeidsavklaringspenger fordi jeg prøver å ta eksamen selv om jeg ikke får meg meg noen forelesninger eller takler eksamensituasjonen, jeg får ikke støtte fra Lånekassen fordi jeg ikke har stått på eksamener tidligere(og siden jeg var syk før jeg begynte på utdannelsen har jeg ikke rett på sykepenger fra dem. Har også en kronisk magesykdom i tillegg til de psykiske problemene mine). Saksbehandleren har vært negativ fra dag én, og veldig bestemt på at det ikke kom til å gå gjennom, selv om andre jeg har snakket med (blant annet tanten min som også jobber i NAV) har sagt at jeg har men enn grunn nok til å få utbetalt AAP, selv om jeg tar fag på universitet. Hun har helt aktivt vært med på å gjøre både min fysiske og psykiske helse verre. Jeg har fått mitt andre avslag nå, og har vel egentlig gitt litt opp.

Jeg får sosialstøtte, og det var et hardt slag å måtte "nave" for å overleve.

Sjokoladeheksa

04.04.2013 kl.08:43

Marianne: Takk :)

Sjokoladeheksa

04.04.2013 kl.08:54

Sofie: Send meg mail: sjokoladeheksa@gmail.com

MiaMaria

05.04.2013 kl.13:07

Dette er ulovlig! Foreslår at du sender dette blogginlegget, sammen med navnet på saksbehandler og fin lege til arbeids og velferdsdirektoratet, samt helse dir. Det gjorde jeg da NAV behandla meg som dritt, og det ble oppvask av det...! Lykke til, alt godt fra meg til deg..!

Sjokoladeheksa

05.04.2013 kl.23:19

MiaMaria: Ja...det er kanskje dit jeg skel sende alt..? Jeg har lysst til å gå videre med dette!

Gunn Tone Finshus

17.04.2013 kl.23:06

Kjente meg så godt igjen i det du skrev. Hadde et troll av ein saksbehandler eg og. Ja, følte meg trykka ned i dritten......til slutt ga eg opp. Har ingen stønad/trygd selv om eg har bilder som viser store feil i ryggen og verk har eg heila tiå. Selv om lege, fysioterapaut og ryggspesialister seie de ikkje kan gjør noe ennå og at jobb er uaktuelt "vett" NAV bedre :-/

Morten J

18.04.2013 kl.00:30

Jeg har også slete mot Nav men har nå kommet meg i arbeid..!!! Håper du har navnet på vedkommende som var så uforskammet mot deg i tlf.....ikke gi deg!!!! detta går IKKE ann...fatt mot og lykke t :-)

Sjokoladeheksa

18.04.2013 kl.08:44

Gunn Tone Finshus: Forferdelig. Lurer på om de forstår at det er andres liv de har ansvar for...

Sjokoladeheksa

18.04.2013 kl.08:45

Morten J: takk!

Linda

18.04.2013 kl.08:53

Jeg er sjokkert over at de som jobber på NAV får lov til å behandle folk på denne måten.. Ønsker deg masse lykke til og håper virkelig ting ordner seg!

Rolf Hereid

18.04.2013 kl.10:11

Hei

Utfra det jeg leser ser jeg at du er en oppegående og ressurssterk kvinne. Har hatt to lange perioder i NAV systemet pga to hjerteinfarkt, og må nok si meg enig i at en del av saksbehandlerne er totalt blokkert for empati og innlevelse, noe jeg forøvrig mistenker NAV for å ha som krav når de tilsetter folk. Når det er sagt kan jeg oppmuntre deg med at du kommer ut som en enda sterkere person i andre enden. Men som mange av de andre oppfordrer jeg deg sterkt til å ta dette videre, da slike saksbehandlere bør fjernes fra sine stillinger. Ønsker deg lykke til videre :-)

ANN ELIN TORSVIK

18.04.2013 kl.20:05

Fælt å høre om ditt møte med Nav, her må jo både Nav og legen din hjelpe deg slik at du kan finne ut hva som gjør at du er så utmattet. Når du vet helt sikkert hva som feiler deg så må man prøve ut alle behandlinger og ev medisiner. Dette må selvsagt dokumenteres av legepersonell for at det skal bli godtatt av Nav.

Er selv i NAV-systemet, da jeg fikk påvist ME for to år siden, etter mange runder med div leger. Har veldig god erfaring med Nav, men det var vanskelig å få hjelp av helsevesnet.

Mitt råd til deg er at du får hjelp av legen din til å dokumentere alt det som Nav krever. En av de tingene som har hjulpet meg er å føre aktivitets dagbok, på denne måten har jeg kunne vise både legen og Nav hvordan jeg fungerer i hverdagen. Det har også hjulpet meg med å få oversikt over hva jeg tåler og hva jeg blir syk av. For å bli bedre av utmattelse så skal man ikke bruke mer enn 70% av enegien som en har, dvs stoppe før en er sliten. Ikke lett når man har barn,men det er det som har hjulpet meg best.

LYKKE TIL MED SYSTEMET.

Anniken

18.04.2013 kl.21:20

Heisann.

Jeg må bare si at jeg blir kraftig berørt av din historie. Dette er ikke verdig behandling. Jeg må faktisk innrømme at jeg arbeider som veileder i NAV - og at jeg elsker jobben min. Dessverre for deg har du møtt på en person som er totalt uten empati og nestekjærlighet, noe som er det viktigste i en stilling på NAV. Det er få som kommer inn døra på NAV frivillig, det krever styrke og mot. Og nettopp da er det alfa og omega at vi som jobber der møter brukerne med forståelse og respekt. Jeg ønsker deg lykke til videre. Håper at ordfører og leder på dette NAV kontoret vurderer konsekvens for vedkommende og gir deg de rettigheter som du har rett på.

18.04.2013 kl.23:08

-vit vi er flere som deg. Så ufattelig forvilende å ikke ha mer energi, og provoserende og sårt at vår økonomi skal avhenge av hvilken saksbehandler vi får, og ekstremt irriterende at vi blir mistenkt for ikke å gidde jobbe!! Ønsker deg lykke til. -og tenk, som alenemor mister man stønad til barnepass i det man går over på AAP (og 66% lønn), fordi da er vi jo hjemme og bør også være i stand til å ta oss av barna! Selv om man går til behandling flere ganger i uken er ikke dèt god nok grunn til å få innvilget stønad til barnepass. Værsågod bli enda sykere sier nå jeg. Blir jo ikke fortere frisk av å få et tonn økonomiske sorger på skuldrene i tillegg! Nok en gang, lykke til til deg :)

Monica

19.04.2013 kl.12:29

Hei :-) Høres veldig kjent ut det du skriver om ang det å være utbrent. Jobbet som lærer, brant meg ut og fikk ME. Dersom du ikke kommer deg på beina, snakk med legen om ME (evt goggle det). Lurt å også få sjekket b12-vitamin-nivå, man går helt ned i telling av for lite B12, både fysik og mentalt (hukommelse bla). Lykke til videre :-)

Kristine

19.04.2013 kl.12:30

nav er jævlig firkanta. min mor var syk og hjemme i 16år. Nav ba henne melde om hun fortsatt var syk, hver 14. dag!! Hun har fibromyalgi og har slitt med angst og depresjon hele livet. Hun har også en sønn med ryggmargsbrokk, som hun har måtte ta seg av siden ikke kommunen ville gi annen hjelp enn fysio, en gang i uka.Hun jobba til hun ikke klarte mer. Hun har blitt knekt og ødelagt dag på dag, uke etter uke, noe nav ikke skjønte. De ville at mamma skulle begynne å jobbe igjen, for rundt 10mnd siden, men vi ga ikke opp kampen. Mamma var mer sliten da etter all meldingen hver 14.dag (2ganger i mnd), at broren min hadde flytta ut og ikke kunne ta vare på seg selv+ at jeg har spiseforstyrrelser med angst og depresjon. Da fikk mamma endelig gladmeldingen i høst. Hun har nå ENDELIG fått sykemelding. Lønna er lusen, men nå trenger hun ikke å tenke på det lenger. Nå kan hun tenke på seg selv, og at hun kan bli frisk. Jeg gråt da jeg fikk vite det, jeg var eneste som gjorde det. det hadde vært en så jævlig tid og endelig en gla`nyhet.

Jannicke

19.04.2013 kl.12:54

Hei :)

Dette må du gå videre med! Maken til uverdig behandling, har jeg aldri hørt noensinne!:(

Ønsker deg all mulig lykke på veien :)

C

19.04.2013 kl.16:02

Uff. Akkuratt det samme har jeg gått igjennom, bl.a at saksbehandler har ringt og sagt at jeg bare er ute etter oppmerksomhet osv. Jeg hvor vondt det er å være så syk uten og finne noe som hjelper. I tilleg til at du blir syk må en på NAV, som resulterer i lite eller ingen penger. (Da jeg gikk på sykepenger hadde jeg 4414 kr utbetalt i mnd. Å NAV regner nødvendig livsopphold 5200 ca, å det er uten bolig. Horribelt. Synes så synd på deg og håper virkelig du får en saksbehandler som er grei. Nå har jeg akkuratt fått en saksbehandler som er mye syk selv, litt irriterende da han ikke alltid er å få tak i men han forstår situasjonen. Han forstår at det eneste jeg vil er å komme meg i jobb, tjene egne penger og stå på egne ben, og eg er sikker på at du vil det samme! :) ståpå og aldri gi opp, det blir dessverre mange tøffe kamper med NAV..

Klem!

Aleksander

19.04.2013 kl.20:43

Heisann

Ble linket til denne bloggen på Facebook. Og må bare si at jeg blir utrolig lei meg og provosert når jeg hører hva slags behandling du har fått. Håper du kan stå på med å få et oppvaskmøte her, for dette holder ikke mål. Denne saksbehandleren må bare ta sin hatt og gå i fra den stillinga, hun har ingenting der å gjøre når hun svarer deg på den måten. Det er enkelte som ikke vet hva det vil si å jobbe, og NAV ansatte er en av dem. Vet om folk som har fått utbrenthet, og dette er kjempevanskelig.

På facebook stod følgende kommentar:

--

Huff, det hørtes ikke bra ut dersom det som skrives er korrekt.

Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at dette er kun den ene versjonen av historien. Det vil sannsynligvis ikke høres helt likt ut dersom man ber om saksbehandlerens versjon... "En sak har minst to sider!"

En saksbehandler hos NAV har taushetsplikt. Derfor vil vi som oftest aldri få høre deres versjon av saker hvor brukerne er misfornøyd med behandlingen de får av NAV...

--

Har bare en ting å si til akkurat det, og det er at det ikke blir røyk uten ild. Det er ikke uten grunn at NAV ansatte plutselig er blitt både leger, psykologer og både det ene og det andre og setter legeerklæringer til side fordi de ikke liker konklusjonen der.

Så stå på, vet det ikke er lett for deg, men bit tennene i sammen og prøv. Håper bare at noen tar keeperutspill på saksbehandleren og ikke ber ho om å komme tilbake. Det ho har drevet på med der kan ikke være lovlig, og det er nesten mer en tjenesteforsømmelse. Man kødder ikke med helsa til folk.

Lotte

19.04.2013 kl.20:57

Jeg kunne aldri noen sinne funnet på å snakke slikt til et annet menneske.. Og ihvertfall ikke et ukjent ett..

Håper du finner ut av alt!

Kristine

19.04.2013 kl.21:14

Jeg er ikke direkte sykemeldt men får arbeidsavklaringspenger som vil si jeg må ut i jobb innen 4 år. Det kan i værste fall bli veldig hardt når jeg har en sykdom ingen vet hva er så jeg kjenner meg igjen. Har nesten bodd på nevrologisk poliklinikk siden høsten og de finner ingenting som kan være grunnen til plagene mine med lammelser og utmattelse så jeg gruer meg virkelig til nav begynner å mase.

Du kan forresten søke om ny saksbehandler når ho behandler deg så dårlig, gå til ledelsen og legg ut om hvordan ho behandler deg!

Terje

19.04.2013 kl.21:27

Denne passer bra her : http://m.youtube.com/watch?v=-g2RqWPUtvA

Utrolig trist og høre hvordan du er blitt behandlet.. Du har vår fulle støtte.. Stå på videre!!

Kathrine

19.04.2013 kl.23:51

Kjenner meg godt igjen i din situasjon og har hatt lignende erfaring med min gamle saksbehandler som prøvde å terrorisere meg tilbake til en arbeidsplass der jeg hadde blitt verbalt og fysisk angrepet av samme kunde flere ganger uten grunn.Og dette var etter bare 2 mnd sykemelding,hvor hun presterer å si at jeg ikke hadde rett på videre støtte etter sykemeldingsperiode var over og at jeg måtte bare ta meg sammen å bli "frisk" igjen så fort som mulig. Jeg var også utbrent og tilbringte hver dag i sengen og sluttet å ta vare på meg selv så alt forfalt rundt meg. Men men lang historie kort endte det med at jeg måtte tilbake i jobb etter 1 år pga nettopp henne. Mitt råd er å komme deg innen en type behandling for da har du noe å slå i bordet med,pluss du har faktisk rett til å få ny saksbehandler om du ønsker. Og ring også inn til hovednummer til nav,der de kan gi deg bedre råd. Jeg fikk bedskjed om å klage på min saksbehandler her: https://www.nav.no/tilbakemelding/Klage%2C+ris+og+ros , og at de tok disse sakene veldig alvorlig. Håper det ender godt for deg og ønsker deg masse lykke til :)

katrin

20.04.2013 kl.12:10

huff, så utrolig forferdelig å høre hvordann du plages med både lege og nav.. Har du prøvd å ta kontakt med pasientvernombudet? Har selv hatt kontakt med dem ang lege som ikke gjorde jobben sin. Det var veldig hyggelige folk. De kan uheldigvis ikke gjøre noe med nav, men de kan kanskje være den som legger tilstrekkelig press på legen din slik at han hjelper deg igjennom nav..? Evt så kan du kanskje legge frem krav på ny saksbehandler, og skrive klage på saksbehandler inn til Nav(kan gjøres på nav.no) Å er dette ting du ikke klarer å gjøre pga helsen, har du full rett og mulighet til å gi samboeren din eller en veninne fullmakt til å tale din sak;) Jeg selv har kjempet hardt på min samboers vegne! I teksten din er du veldig flink til å ordlegge deg, så jeg tror du virkelig kan gi dem skriftelig inn!! ;)

Håper virkelig det ordner seg for deg! Masse lykke til!

Lene Løvseth

21.04.2013 kl.19:39

Gråter av å høre hva slags behandling du har fått av din saksbehandler i nav, slikt skal ett menneske IKKE behandles. Denne saksbehandleren bør ta sin hatt og gå, søke jobb hvor det kun er maskiner. Ikke gi deg kjære deg, for du fortjener ikke slikt. Klem fra Lene

Kimo

21.04.2013 kl.21:18

Jeg forstor deg meget godt, uansat selvom hun tror at du er ikke syk, finner helt sikkert flere bedre måte, å se ting på, for å motivere deg for å stå på egent bein.

hun er venvite syk og farlig å ha slik personen i denne position, og det er nok bekrftelse for hva jeg sier, PGA så mye tilbakke melding og støtt du har fått, så støle på deg selv, ta hum, ikke gi up, knotakte os hvis du trenger hjelp.

Lykke til

Dr. Kimo

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.10:37

Linda: takk!

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.10:38

Rolf Hereid: Takk skal du ha. Jeg ønsker å ta det videre, men det er neimen ikke så lett å vite om jeg når frem...

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.10:41

ANN ELIN TORSVIK: Høres lurt ut :)

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.10:44

Anniken: Føler at kommunalsjefen har lyttet og engasjert seg i historien min, men har på ingen måte inntrykk av at lederen i NAV tar meg på alvor. Jeg vet at det arbeider mange flotte mennesker i NAV, det jeg savner er vel kanskje et kontrollorgan som følger litt med på hva som skjer, og kunne behandlet klager.Takk!

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.10:53

Anonym: Trist at det skal være sånn. Takk.

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.10:55

Monica: Det skal jeg gjøre. Takk:)

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.10:57

Kristine: Hjelp! Hvilket NAVkontor er dette? Dette er en sak som også burde taes videre...

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.10:57

Jannicke: Takk!

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.11:04

Aleksander: Takk :) Jeg har sendt historien min til både ordfører og kommunalsjefen. Jeg har også gitt full tillatelse til å diskutere saken min, og har ingenting å skjule.

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.11:05

Caroline: Det er tydelig at NAV-lederen ikke tror meg.

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.11:06

Kristine: Jeg har fått ny saksbehandler nå, så da får vi se... Takk, og lykke til videre du også :)

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.11:07

Terje: herlig!

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.11:08

Kathrine: takk!

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.11:10

katrin: Takk! Problemet mitt hittill har vært at NAV velger å ikke høre på legen. De overprøver legens uttalelser og finner på sykdomsbildet mitt selv.

Sjokoladeheksa

22.04.2013 kl.19:20

Eli Kristin: Tusen takk. Det var gode ord :)

Marianne

22.04.2013 kl.21:06

Di kan være så ufatelige følelseløse di der.

Fikk helt vondt inni meg da jeg leste dette men skal love deg kjente meg igjen overalt!

Har selv kjempet i 13 år.... Stå på ... ikke gi opp... jeg gjør ikke!

Sjokoladeheksa

23.04.2013 kl.15:56

Kristine: Jeg sendte brev til ordføreren og til helse- og omsorgssjefen i kommunen. En leser oppfordret meg også til å sende brevet til arbeids og velferdsdirektoratet, samt helse dir.

Jan

25.04.2013 kl.09:03

Det jeg ikke forstår er at hverken Nav eller de som styrer landet ikke ser at den typen holdning skaper mer problemer enn det løser. Folk kommer syke inn i systemet og blir enda sykere av slik behandling. Vi skal vel ikke ha det sånn?

torill pigalopp

28.04.2013 kl.19:21

Vær forsiktig med hva du sier til Nav...hvis du ymter frampå om at du er så sliten at du omtrent ikke kan klare å passe barna dine, melder de deg til barnevernet. selv om du kanskje har hatt besteforeldre til å passe dem, er det nok for Nav til å melde deg. sykt men dette skjedde med min datter.

frida

05.06.2013 kl.17:17

Du jeg lurer på navnet til denne saksbehandleren jeg. for det høres ut som ordene kan være tatt rett ut av munnen på min...

15.07.2013 kl.01:27

Dette er så forferdelig tragisk! Og jeg kjenner meg igjen I din historie! Jeg har en yrkesskade som gjør at jeg ikke har kunne jobbet på mange år. Dette har også resultert I dårlig søvn. Har to små barn som jeg bruker all min energi på. Hadde en saksbehandler ved Nav Enebakk ifjor som syntes løsningen på mine problemer var å begynne med sovepiller. Jeg følte hele tiden at jeg måtte forsvare meg selv. Hun var så stygg I munnen mot meg at jeg begynte å gråte da vi pratet. Gruet meg for hver gang jeg måtte snakke med henne. Helt forferdelig! Kanskje vi hadde samme saksbehandler? Tør ikke skrive navnet hennes her. Har byttet saksbehandler nå, og har denne gang fått en person med litt mer forståelse og empati. Ønsker deg lykke til videre :-)

Rachel

18.07.2013 kl.09:52

Dette var vond lesing :(

Har det kommet noen oppklaring i saken din enda? Flott å høre at du har sent brev ordfører og helse- og omsorgssjefen. Det er folk med makt og innflytelse. Oppdater oss på hva som skjer!

Ps: Tror også at du kunne fått en advokat til å ta saken din, og saksøke Nav / Staten.

Gjøran

23.07.2013 kl.01:05

Til det Abelone skrev ganske langt opp -

Ja det er en ganske rimelig kjent sak at NAV for bonuser neste "års" budsjett om de ikke bruker opp budsjette for det året som var.

Har gamle bekjente som jobber i systemet, og de selv sier at de misstrives, enkelte har sluttet i jobben etter en lengre periode.

Råttent system som burde raseres og bygges opp pånytt, og ikke minst burde de kreve en LENGRE utdanning for og kunne jobbe der, er alt for mange unge som jobber der som faktisk ikke kan systemet selv, dette gjelder ikke bare unge, men eldre også.

De bare ansetter folk uten og tenke noe over referanser.

Afshin Erman Rifat

04.11.2013 kl.20:16

Hei.

jeg skjønner at tanken på denne saksbehandleren er nok til og kjøre deg ned. Men hadde vurdert og påklage denne personen direkte til fylkesmannen for den behandling du har fått.

Synd og høre at denne type personer faktisk har en jobb innenfor NAV som skal hjelpe. Min erfaring er at de i skranken er kjempehyggelige. De virkelig prøver innenfor de rammer de kan, mens de som sitter gjemt ett eller annet sted gir blanke f.

Lykke til videre og god bedring :)

Anita

28.03.2014 kl.09:29

Det gjør meg utrolig vondt å lese at et menneske som er for syk til å gå på jobb får en slik respektløs og urimelig behandling fra NAV. Men det forundrer meg dessverre ikke. Så vidt jeg vet, så er det legens ansvar å vurdere et menneskes helsetilstand. Kan ikke tro at denne dama har lov en gang til å opptre på denne måten. 😦

hans

16.07.2014 kl.12:09

Det eneste jeg synes er rart her er at du er så syk og utslitt at du må bæres ut i sofaen om morgenen og sitter der til kvelden uten å orke å spise og gå på do, men du klarer å få til et barn???? hmmm

Sjokoladeheksa

30.07.2014 kl.13:08

hans: Ja, det er mye friske mennesker kan synes er rart med andres sykdom. Nå har det vist seg at jeg hadde en svulst som mest sansynlig har vært grunnen til symptomene. Den er nå borte, og jeg kan for første gang på lenge tillate meg å være skamløst optimistisk hva sommeren og høsten angår.

Skriv en ny kommentar

Sjokoladeheksa

Sjokoladeheksa

37, Enebakk

Jeg studerer biopati på tredje året på Tunsberg medisinske skole. Jeg er sjaman, utdannet lærer og mamma til tre. Jeg er opptatt av helse, biologi, økologi, tegning og moro. Jeg har over noen år nå fått en forståelse av at det er en livsprosess å takle livet, og det er en oppgave jeg tar fatt på med den største glede og begeistring. Følg meg på instagram: renatehaug Vi snakkes!

Kategorier

Arkiv

hits